Hindley celebrant la victòria de la novena etapa
Hindley celebrant la victòria de la novena etapa (Reuters)
ciclisme

Hindley guanya en el primer gran test de muntanya i Juanpe manté el liderat

Simon Yates ha estat el gran perjudicat i ha perdut més de quatre minuts respecte de la resta de favorits, que han arribat agrupats

Xavi FrancèsActualitzat

Jai Hindley s'ha endut la novena etapa del Giro amb final al Blockhause i Juanpe López ha aconseguit mantenir la maglia rosa per 12 segons respecte de Joao Almeida. El gran perjudicat de la jornada ha estat Simon Yates, que ha perdut 11 minuts respecte del grup de favorits. La resta de candidats principals per guanyar la cursa italiana han arribat agrupats i s'ha decidit el triomf d'etapa en un esprint que ha guanyat el ciclista del Bora.

La del Blockhause havia de ser la primera jornada important de cara a la general, i així ha estat. L'escapada inicial de nou corredors ha estat controlada ràpidament per l'equip Ineos amb Jonathan Castroviejo exercint de locomotora davant del gran grup. El conjunt britànic ha seguit estirat pel pilot al ritme de Richie Porte i han aconseguit la primera gran víctima: Simon Yates ha perdut contacte amb el grup de favorits a onze quilòmetres de meta.

Carapaz ha agafat el relleu de la feina del seu equip i ha canviat el ritme a 4 quilòmetres de l'arribada. Landa i Bardet han acompanyat l'equatorià. Els tres caps de cursa no aconseguien deixar enrere els seus perseguidors, entre els quals hi havia Joao Almeida, Pozzovivo i Hindley.


Un esprint atípic

El segon grup ha contactat amb els caps de cursa en l'últim quilòmetre i el final de la gran etapa de muntanya ha acabat amb un esprint. Hindley ha arrencat amb força, Carapaz i Bardet han provat de superar el jove corredor del Bora, però finalment l'australià s'ha endut un triomf d'etapa molt treballat.

Dia difícil per a Landa

L'etapa de l'equip Bahrain de Mikel Landa ha estat molt complicada, tot i que al final el basc ha arribat amb el grup dels millors. Primer ha estat el seu company Pello Bilbao el que ha caigut i després ha estat Landa, que ha anat a terra en la baixada del penúltim port. La trompada no s'ha vist en la retransmissió però una foto ha capturat el moment en què el corredor de Vitòria ha caigut i ha impactat amb la cara contra l'asfalt. Finalment sembla que cap de les caigudes ha tingut conseqüències immediates.

Anar al contingut