Hilaree Nelson, en una imatge recent de l'ascensió al Manaslu (@hilareenelson)
Muntanya

Troben el cos sense vida de Hilaree Nelson, que va patir una caiguda fatal quan feia el descens del Manaslu

L'alpinista nord-americana tenia 49 anys i era considerada la més prolífica de la seva generació

Actualitzat

L'esquiadora de muntanya i alpinista nord-americana Hilaree Nelson ha estat trobada sense vida tres dies després de la seva desaparició durant una expedició al Manaslu, a l'Himàlaia. 

Nelson estava fent el descens del Manaslu, el vuitè cim més alt del món (8.163 metres) juntament amb el seu company Jim Morrison, quan va patir una caiguda fatal. La recerca del cos s'ha perllongat durant dos dies per les males condicions meteorològiques de la zona. 

Hilaree Nelson va ser l'any 2021 la primera dona a coronar en 24 hores l'Everest, el cim més alt del món, i el Lhotse, el cim veí. En gairebé 20 anys de carrera, Nelson, de 49 anys és considerada per la firma The North Face, el seu espònsor, com "l'esquiadora alpinista més prolífica de la seva generació". 

La desaparició de Nelson es va produir el mateix dia que una gran allau va afectar dos campaments d'ascens, que va provocar la mort d'un xerpa i una desena de ferits. El Manaslu és conegut com "la muntanya assassina" per l'alt número de morts que hi ha cada any en relació amb els alpinistes que intenten el seu ascens.

 

Anar al contingut