TIR OLÍMPIC

Helena Arias apunta a París i a Mart

Amb només 21 anys forma part del projecte Hipàtia i bat rècords d'Espanya de tir olímpic. D'aquí dos anys vol haver anat als Jocs de París i a "Mart"

Jordi BentanachsActualitzat

Una fira qualsevol amb atraccions de tota mena. Una nena agafa una escopeta de balins, apunta a una piràmide de boles i les fa caure a cada tret. Aquella mateixa nena visita el Saló de la Infància de Barcelona amb la seva família, i entre les demostracions de diferents esports li crida l'atenció un espai de la Federació Catalana de Tir. Agafa una carabina petita i en un dels primers intents l'encerta al centre de la diana. Aquest moment canviaria la vida d'Helena Arias per sempre més.

"Em va encantar; fins en aquell moment no sabia que això podia ser un esport."

L'Helena Arias apunta alt


L'Alba Rodríguez va ser la seva primera entrenadora al Club de Tir Olímpic de Barcelona. Ben aviat es va adonar de les qualitats que tenia i les seves ganes de millorar. La primera lliçó, el control dels moviments musculars. Concentració absoluta i aconseguir la immobilitat en el moment del tret.

"Podeu fer l'experiment: sempre t'estàs movent; costa molt estar-se superquiet, i aquesta és la gràcia i la dificultat del nostre esport."

L'Helena amb les dianes de la modalitat de 10 metres de fons

La història completa a Esports360

De París a Mart

Amb només 21 anys, Helena Arias és campiona d'Espanya, lidera els rànquings nacionals en diferents categories i acaba de batre un record estatal. Té París 24 al punt de mira. La seva progressió l'avala: el 2021 va tornar amb tres medalles del Campionat d'Europa Júnior, i l'objectiu per a l'any següent és "viatjar" a Mart.

L'Helena en la presentació de la missió Hipàtia

L'Helena sempre ha tingut moltes inquietuds. Està estudiant doble grau d'Enginyeria Mecànica i Electrònica de manera presencial i la carrera de Física a distància. Els últims dos anys ha format part d'Hipàtia, l'expedició de dones que ha anat al desert de Utah a investigar com seria una estada a Mart. En aquest cas ha fet de reserva, però a Hipàtia 2, d'aquí dos anys, sí que hi anirà com a enginyera de la tripulació. Si els somnis es compleixen, tindrà la seva primera experiència olímpica al sarró.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut