Lewis Hamilton i Verstappen durant el GP del Regne Unit (Reuters)
Fórmula 1

Hamilton s'imposa en un polèmic GP del Regne Unit

El pilot de Mercedes ha estat el gran protagonista a Silverstone, després d'un accident amb Verstappen i una gran remuntada per guanyar. Carlos Sainz ha estat sisè i Fernando Alonso, setè

Francesc RosésActualitzat

Lewis Hamilton ha hagut de fer fora de la pista el seu rival Max Verstappen, en un espectacular duel en la primer volta de la cursa, per endur-se la victòria en el seu Gran Premi, tot i la penalització de 10 segons que ha rebut el britànic. L'operació li ha sortit molt bé al vigent campió, que ha hagut de fer una gran remuntada per avançar Charles Leclerc, que amb el seu Ferrari havia liderat la carrera fins a aquell moment.

Max Verstappen havia estat una mica mes ràpid en el moment de la sortida, però Hamilton se li ha emparellat en tres ocasions, fins que en l'última ha tocat una roda del darrere del Red Bull del pilot neerlandès, que ha tingut una espectacular sortida de pista. Sortosament, Verstappen no ha tingut cap lesió important, tot i que ha estat traslladat a un hospital perquè li fessin un reconeixement a fons.

El de Red Bull, molt crític

Un cop acabada la cursa, Verstappen s'ha mostrat molt crític amb la sanció que ha rebut Hamilton i amb les celebracions del britànic.

"Content d'estar bé. Estic molt decebut per l'acció. La sanció no ens ajuda i no fa justícia al perillós moviment que Lewis ha fet al traçat. Veure les celebracions mentre encara estava a l'hospital és irrespectuós i d'un caràcter antiesportiu."

Bandera vermella

La carrera s'ha aturat, i això ha permès, entre d'altres, que Hamilton pogués reparar l'aleró davanter que havia quedat destrossat a causa de l'impacte. En la segona carrera, Charles Leclerc ha pres el comandament, que ja no ha deixat fins a dues voltes del final. Hamilton ha hagut d'estar deu segons més en el seu box en el moment de canviar els pneumàtics, i ha hagut de recuperar posicions.

No ha tingut problemes per imposar el seu Mercedes al McLaren de Lando Norris, que era davant seu, i encara menys al Mercedes de Valtteri Bottas, a qui des del box li han ordenat que no lluités amb el seu company d'equip. De mica en mica, Hamilton s'ha apropat al líder, Leclerc, que amb un Ferrari molt inferior gairebé no s'ha pogut defensar a dues voltes del final. La victòria i el fet que Verstappen no hagi pogut puntuar en la carrera d'avui ha deixat Lewis Hamilton a 7 punts del neerlandès en la classificació del Campionat.

Darrere de Hamilton, Leclerc i Bottas, els tres pilots que han pujat al podi, han acabat Lando Norris, Daniel Ricciardo i Carlos Sainz. Fernando Alonso, per la seva banda, ha aconseguit acabar setè, la seva posició en la sortida.

Anar al contingut