Hamilton firma la "pole" a Mugello (EFE)
Fórmula 1

Setena "pole" de la temporada per a Lewis Hamilton a Mugello; Sainz sortirà novè i Pérez, setè

Bottas sortirà segon i Verstappen, tercer

Francesc RosésActualitzat

Lewis Hamilton ha marcat la quarta "pole" consecutiva i la sisena d'aquesta temporada al batre al seu company a Mercedes Valtteri Bottas en la sessió de classificació per a l'engraellat de sortida del Gran Premi de la Toscana. Els Mercedes han dominat la "qualy" però Bottas podria haver batut el seu company si no hagués hagut de reduir velocitat al trobar una bandera groga que assenyalava la sortida de pista d'Esteban Ocon en els últims segons dels entrenaments.

Max Verstappen i Alex Albon, amb Red Bull, sabien que no podrien lluitar amb els Mercedes i s'han classificat tercer i quart, tot i que esperen que en la carrera els pilots de l'equip rival hagin d'afluixar una mica per no castigar els seus motors, com ja va passar en el passat Gran Premi d'Itàlia. El reglament no permet canvis en el programa dels motors i Mercedes ha tornat a optar per ocupar llocs preferents en l'engraellat de sortida, en un circuit on els avançaments són molt complicats.

Sorpresa en el cinquè lloc que ha conquerit l'únic pilot de Ferrari que ha passat a la Q3, Charles Leclerc, de manera que l'equip que celebra en aquesta carrera la seva participació número 1.000 en el Mundial no ha tingut una actuació decebedora com la de la passada carrera a Monza. Tot i això, Sebastian Vettel, com Leclerc amb el Ferrari pintat amb els colors dels monoplaces de 1950, no ha pogut passar a la Q3 i sortirà catorzè.

Darrere de Leclerc sortiran els dos pilots de Racing Point. Checo Pérez, que ha estat sisè, haurà de deixar, però,  el seu lloc a Lance Stroll perquè porta la penalització d'un lloc per l'incident que va tenir ahir amb Kimi Räikkönen en la sortida de boxes. Daniel Ricciardo, amb Renault, ocuparà el vuitè lloc en l'engraellat davant Carlos Sainz que ha tornat a tenir una meritòria actuació al passar a la Q3. El seu company Lando Norris, onzè, si ha quedat a la porta. A destacar també que el guanyador del Gran Premi d'Itàlia passat, Pierre Gasly, ni tan sols ha pogut passar a la Q2 i ocuparà una posició molt endarrerida en l'engraellat de sortida.

 

 

Anar al contingut