Hamilton brilla al Brasil
Fórmula 1

Hamilton remunta, guanya el GP del Brasil i comprimeix el Mundial de F1

El britànic, que sortia desè, s'acaba emportant el triomf després d'una lluita trepidant amb Verstappen

Espectacular duel entre Max Verstappen i Lewis Hamilton en el Gran Premi de Sao Paulo, que ha acabat amb victòria del pilot anglès, tot i que sortia des del desè lloc en l'engraellat. El frec a frec dels dos protagonistes del Mundial ha viscut moments de tensió i emoció, i al final s'ha resolt amb l'excel·lent pilotatge de Hamilton d'un Mercedes que avui era clarament superior als Red Bull de Verstappen i Checo Pérez.

Verstappen s'ha imposat a Valtteri Bottas en la sortida i ha ocupat el primer lloc en la fase inicial del Gran Premi. Lewis Hamilton, que anava superant tots els pilots que han sortit davant seu, ha vist com Bottas el deixava passar i ha començat a atacar Max Verstappen. L'anglès ha passat el pilot de Red Bull fora de la pista, després de la primera aturada a boxs per canviar pneumàtics. Red Bull ha reaccionat amb més encert en la segona aturada, que ha tornat a deixar Verstappen davant del seu rival. Hamilton ha sabut aprofitar la millor velocitat del seu Mercedes per avançar el pilot holandès després d'alguns intents. En el primer, l'actual campió ha avançat Verstappen en el quart revolt del circuit, però quan els dos cotxes estaven en paral·lel, el pilot holandès, des de l'interior, s'ha passat de frenada, ha tirat recte i ha mantingut així el primer lloc. Els comissaris han analitzat la polèmica maniobra i finalment l'han considerat com un incident de cursa. Unes voltes més tard, el pilot de Red Bull no ha pogut impedir que Hamilton l'avancés de manera definitiva per acabar la cursa com a guanyador.

Valtteri Bottas no ha pogut seguir el ritme dels dos primers, però amb el seu Mercedes ha aconseguit deixar enrere Checo Pérez, que s'ha hagut d'acontentar amb el quart lloc. El pilot mexicà s'ha aturat a tres voltes del final per posar pneumàtics més tous i establir la volta ràpida per marcar el punt que s'hauria endut Lewis Hamilton. Verstappen continua primer del Mundial, amb 14 punts d'avantatge sobre el seu rival.

Darrere de Checo Pérez s'han classificat els dos pilots de Ferrari, amb Charles Leclerc davant de Carlos Sainz. El pilot madrileny, que sortia tercer, ha xocat amb Lando Norris en la primera volta i ha perdut posicions. Pierre Gasly ha acabat setè, davant dels pilots d'Alpine. Esteban Ocon ha estat vuitè, després que l'equip demanés a Fernando Alonso que el deixés avançar en l'última volta

Anar al contingut