Räikkönen ha evitat amb la seva victòria que Hamilton es proclamés campió del món (@F1)

Hamilton s'haurà d'esperar: Räikkönen guanya el GP dels Estats Units

Final frenètic en el Gran Premi dels Estats Units en què Räikkönen s'ha imposat davant d'un Hamilton que haurà d'esperar per proclamar-se campió del món

Francesc RosésActualitzat

Kimi Räikkönen ha guanyat el Gran Premi dels Estats Units davant Max Verstappen i Lewis Hamilton. El pilot anglès de Mercedes no s'ha pogut proclamar campió ja que no ha pogut agafar més de set punts d'avantatge al seu principal rival, Sebastian Vettel, que tot i una errada greu en la primera volta ha acabat quart.

Räikkönen ha aconseguit superar Hamilton després de la sortida. Al llarg de la primera volta, Vettel ha comès una errada que ha acabat en xoc amb Daniel Ricciardo i una virolla que l'ha deixat en l'última posició. Això l'ha obligat a remuntar, cosa que també ha fet Max Verstappen, que ocupava el dissetè lloc en l'engraellat.

La carrera ha tingut moments de molta emoció. Hamilton i Mercedes han optat per una estratègia de dues aturades per canviar pneumàtics, mentre que Räikkönen, Verstappen i Vettel, com la majoria dels participants, n'han previst només una.

Amb tot això s'ha arribat a les últimes cinc voltes amb Räikkönen defensant la primera posició davant Verstappen i Hamilton. Ha estat una lluita aferrissada que depenia de la possibilitat que tenien els pilots per fer servir el sistema DRS cada cop que estiguessin a menys d'un segon del pilot de davant.

La fase més espectacular del duel ha estat a dues voltes del final, quan Lewis Hamilton ha intentat superar Verstappen. Els dos pilots han passat en paral·lel per tres viratges del circuit i al final el pilot de Red Bull ha pogut defensar el segon lloc. Hamilton hauria estat campió si l'hagués superat i Sebastian Vettel hagués acabat cinquè darrere Valtteri Bottas. El pilot de Ferrari, però, ha passat al company de Hamilton en l'última volta, de manera que ha deixat el títol per decidir.

La lluita entre Verstappen i Hamilton ha permès que Räikkönen pogués fer una mica més tranquil les dues últimes voltes i que obtingués una victòria que no arribava des del Gran Premi d'Austràlia del 2013. Per la seva banda, Hamilton es podria proclamar campió en la pròxima carrera, Mèxic, si acabés com a mínim en la setena posició.

Bona carrera de Carlos Sainz, que ha acabat setè tot i una penalització de cinc segons, i abandonament de Fernando Alonso en la primera volta quan s'ha vist envestit pel Williams de Lance Stroll.

Anar al contingut