Lewis Hamilton
Lewis Hamilton sortirà primer al Gran Premi de l'Aràbia Saudita (Reuters)
Fórmula 1

Hamilton fa la pole a l'Aràbia Saudita després que Verstappen ha xocat amb el mur

El neerlandès estava completant una magnífica volta que li hauria valgut la pole position quan ha tingut un xoc amb el mur que l'ha deixat fora de la qualy

Francesc RosésActualitzat

Lewis Hamilton ha aconseguit la pole per al Gran Premi de l'Aràbia Saudita en una sessió de classificació d'infart, en la qual el seu rival directe en la lluita pel títol, Max Verstappen, ha comès una errada quan estava a punt d'arrabassar-li la pole al pilot anglès. Superioritat dels Mercedes en el circuit de Jiddah, on Valtteri Bottas ha marcat el segon millor temps, de manera que Verstappen sortirà demà del tercer lloc de l'engraellat.

Hamilton havia comès també una errada en el primer intent de la Q3, però quan ha canviat pneumàtics ha fet una volta neta amb el segon joc i ha marcat el temps de referència i ha superat la pole provisional que tenia Verstappen. El pilot neerlandès ha hagut de forçar molt en la volta definitiva, fregant més d'un cop les tanques de ciment. Ha fet els dos millors parcials i superava el seu rival per tres dècimes de segon quan només li quedava un sector, però a pocs metres de l'últim revolt no ha pogut evitar una patinada de la part del darrere del seu Red Bull, que l'ha enviat contra les tanques de protecció.

En una carrera tan decisiva com aquesta i en un circuit on sembla que els avançaments seran complicats, els dos pilots de Mercedes es podran ajudar mútuament en la sortida per bloquejar Verstappen, que tindrà sobre el paper una carrera difícil per defensar el liderat del Mundial. El pilot neerlandès li porta vuit punts d'avantatge al seu rival quan queden, amb aquest, dos Grans Premis per disputar.

Charles Leclerc ocuparà la quarta posició en l'engraellat de sortida, mentre que Checo Pérez, company de Verstappen, haurà de sortir del cinquè lloc davant Pierre Gasly.

Ni Fernando Alonso ni Carlos Sainz han pogut passar a la Q3. El pilot asturià, que s'ha queixat del comportament estrany del seu Alpine, sortirà tretzè. Carlos Sainz, per la seva banda, ha fregat una tanca de protecció que ha danyat el seu aleró del darrere, fet que ha empitjorat el comportament del Ferrari. El pilot madrileny sortirà del quinzè lloc.

Anar al contingut