Fórmula 1

Hamilton domina els entrenaments lliures del GP de Malàisia i presenta candidatura a repetir la "pole position"

Lewis Hamilton han estat el gran dominador de les dues primeres sessions d'entrenaments lliures del Gran Premi de Malàisia de Fórmula 1, al circuit de Sepang. El pilot anglès de McLaren ha fet el millor temps en les dues tandes cronometrades i s'ha postulat com el gran favorit per adjudicar-se la "pole position" tal com ja va fer en la prova inaugural a Austràlia. Per darrere de Hamilton s'han classificat tres cotxes més propulsats per motors Mercedes, amb Michael Schumacher segon, Jenson Button tercer i Nico Rosberg quart. Fernando Alonso, quinzè a la primera sessió, ha millorat fins a la sisena posició provisional a set dècimes del millor registre, mentre que Pedro Martínez de la Rosa, al volant d'un HRT, ha estat l'últim dels 24 pilots de la graella.

Actualitzat
En la primera sessió cronometrada, el pilot anglès de McLaren ha estat més ràpid que el Red Bull de Sebastian Vettel, l'actual campió del món, que ha ocupat la segona posició. El tercer i el quart llocs han estat per als Mercedes de Nico Rosberg i Michael Schumacher, set vegades campió del món. Fernando Alonso ha trigat gairebé dos segons més que Hamilton i ha fet el quinzè millor temps d'aquesta sessió. Dels 24 vehicles que han pres part en aquests entrenaments lliures, el més lent ha estat l'HRT de Pedro Martínez de la Rosa, just darrere del seu company d'equip, l'indi Narain Kartikeyan.

El panorama s'ha tornat a repetir en la segona sessió d'entrenaments lliures, on de nou Hamilton ha estat el més ràpid sobre l'asfalt del circuit de Sepang i ha presentat la seva candidatura a la "pole position" en la qualificació de diumenge. Però en aquesta ocasió, l'anglès ha estat seguit per tres cotxes més amb motors Mercedes, els de Michael Shumacher, Jenson Button i Nico Rosberg per aquest ordre. Per darrere de la tirania formada pel binomi McLaren-Mercedes s'ha classificat el Toro Rosso de Daniel Ricciardo i el Ferrari de Fernando Alonso, que ha escalat fins a la sisena posició provisional de la graella a poc més de set dècimes del millor registre. En canvi, les coses no han anat tan bé a Red Bull, que ha passat de dominar amb mà de ferro a veure's superat per la millora dels McLaren i els Mercedes. L'australià Mark Webber ha estat setè, mentre que Sebastien Vettel només ha pogut ser desè a més d'un segon de Hamilton, tot i que ha rodat amb pneumàtics durs.

Per la seva banda, el català Pedro Martínez de la Rosa ha fet el 24è millor registre, el més lent de tots els pilots de la graella, però el temps realitzat l'habilita per prendre part a la cursa de diumenge després de no poder participar en el primer Gran Premi de la temporada a Austràlia.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut