Charles Leclerc ha dominat la tercera sessió d'entrenaments lliures del GP de Mèxic (EFE)
Fórmula 1

Leclerc domina els tercers entrenaments lliures del Gran Premi de Mèxic

El Ferrari del monegasc ha estat el més ràpid seguit pel seu company Sebastian Vettel a l'última sessió abans de la classificació. Els Mercedes de Bottas i Hamilton s'han hagut de conformar amb el tercer i quart lloc respectivament

Actualitzat

Aquest cap de setmana es disputa el Gran Premi de Mèxic de Fórmula 1. La cursa començarà a les vuit i deu minuts del matí de diumenge, hora catalana, i Lewis Hamilton tindrà la primera oportunitat de convertir-se matemàticament en campió del món.

El pilot de Mercedes buscarà el seu sisè títol mundial a l'Autòdrom Hermanos Rodríguez de Ciutat de Mèxic, un circuit on ja es va coronar campió el 2017 i el 2018. Diverses combinacions de resultats entre Hamilton i Bottas poden donar el triomf al britànic. La clau és que augmenti en 14 punts l'avantatge sobre el finlandès, la qual cosa aconseguirà si guanya amb volta ràpida i el seu company d'equip no puja al podi, si s'imposa sense el punt per volta ràpida i Bottas acaba del quart lloc cap a baix, o amb unes set possibilitats més.

El divendres, Hamilton va començar amb bon peu i va ser el més ràpid en els primers entrenaments lliures amb un millor crono d'1:17.327, un registre que rebaixa el rècord del traçat mexicà que va establir l'any passat Bottas (1:18.741). Fins a set pilots han batut el registre del finlandès, que només ha pogut ser cinquè. El monegasc Charles Leclerc (Ferrari) va ser segon (1:17.446) davant de l'holandès Max Verstappen (Red Bull) i el tailandès Alexander Albon (Red Bull), tercer i quart, respectivament.

 

En la tercera sessió d'entrenaments lliures, el domini s'ha mantingut a Ferrari però ha canviat a les mans de Charles Leclerc que ha signat el millor registre a l'Autòdrom Hermanos Rodríguez de Ciutat de Mèxic amb 1:16.145, seguit pel seu company d'equip, Sebastian Vettel. Els Mercedes de Bottas i de Hamilton s'han hagut de conformar amb la tercera i la quarta posició respectivament.

 

Hamiton, ecologista i vegà

El pilot britànic s'ha vestit d'ecologista. En la roda de premsa prèvia a l'inici dels primers entrenaments lliures, Hamilton ha dit que ha eliminat tot allò que era de plàstic a casa seva; que utilitza un raspall de dents reciclable; que té un cotxe elèctric; que s'ha venut el jet privat, i ha defensat l'alimentació vegana. El que no ha dit és que el consum d'un F1 és d'uns 45 litres cada 100 km i que gasta uns 20 pneumàtics per cursa.

Anar al contingut