Atletisme

Haile Gebrselassie, nou rècord del món de marató

L'atleta etíop ha guanyat la marató de Berlín i s'ha convertit en el primer home en baixar de les 2 hores i 4 minuts. D'aquesta manera supera el seu propi rècord que ja havia establert l'any passat en aquesta marató. Amb més de 30.000 atletes i davant milers d'espectadors l'etíop ha demostrat ser l'autèntic rei de la distància.

Actualitzat
La marató de Berlín ha demostrat un altre any que té un dels trajectes més ràpids. Els tres últims rècords mundials s'han establert en aquesta prova, dos per el propi Gebrselassie i un per Paul Tergat. Una topografia plana i una superfície homogènia fan el terreny ideal perquè els temps dels corredors sempre siguin molt bons. Per darrere de l'etíop, han entrat els kenians James Kwambai amb una marca de 2.05.36 i Charles Chamati amb 2.07.48.

"Estic feliç. Avui tot ha sigut perfecte, el clima, les llebres i els espectadors", ha dit Gebrselassie en arribar a la meta de la capital alemanya, on guanya per tercera vegada consecutiva. "La gent m'ha estat animant des del començament del trajecte. Era com si tots els habitants de Berlín haguessin sortit al carrer", ha dit l'atleta.
Amb aquesta exhibició, Haile Gebrselassie torna al primer pla d'aquesta especialitat després de renunciar a córrer la marató dels passats Jocs Olímpics de Pequín pels problemes de contaminació de la ciutat xinesa.

Pel que fa a les dones, l'alemanya Irina Mikitenko ha guanyat amb un excel·lent registre de 2.19.18, que es converteix amb la quarta millor marca feta per una dona en tots els temps i la millor marca del món d'aquest any.

Els resultats finals han estat:

Homes:
.1. Haile Gebrselassie (ETH) 2.03.59 (rècord mundial)
.2. James Kwambai (KEN) 2.05.36
.3. Charles Chamati (KEN) 2.07.48

Dones:

.1. Irina Mikitenko (GER) 2.19.18
.2. Askala Magarsa (ETH) 2.21.31
.3. Helene Kirop (KEN) 2.25.01
Anar al contingut