(Wolfang Rattay / Reuters)

Haaland derrota al PSG i segueix fent història a la Champions (2-1)

El golejador noruec debuta amb el Borussia Dortmund a la màxima competició europea i marca els dos gols que han donat el triomf als alemanys. El davanter de 19 anys ja suma 10 gols a Europa.

Josep CochActualitzat

El PSG haurà de remuntar un 2 a 1 al Parc dels Prínceps de París si vol accedir als quarts de final de la Champions. Els dos gols de Haaland, ja en porta 10 a la Lliga de Campions -els 8 primers amb el Red Bull Salzburg- han donat un triomf més que merescut al Borussia Dortmund.

Neymar ha donat el primer avís en un llançament de falta en el minut 11, però la pilota ha sortit fora ajustada al pal esquerre de la porteria de Bürki. En 14, Sancho ha rematat de manera defectuosa i la pilota ha sortit desviada per la línia de fons en la primera aproximació del Borussia Dortmund. Els dos equips abusen del toc, però sense profunditat. El respecte es nota en aquest inici de la fase del KO a la Lliga de Campions. Excel·lent jugada col·lectiva de l'equip alemany, que acaba amb una centrada de Sancho que obliga Keylor Navas a lluir-se. En el 27 una altra vegada Jadon Sancho xuta de rosca des de l'interior de l'àrea, però Navas ha contestat amb una excel·lent rebuig.

Achraf ho ha intentat en segon instància, però el seu xut l'ha blocat Kurzawa. En el 35 ha arribat la primera ocasió de Haaland, però la seva rematada, potent, s'ha estavellat al lateral dret de la xarxa de la porteria del Paris Saint Germain. I en el 36 l'ha tornat a tenir, aquest cop en rematar amb el cap una centrada de Sancho, una centrada, però, que era per Hazard, que entrava des de la segona línia. El PSG té més la pilota, sempre lluny de la porteria de l'helvètic Bürki, però les contres del Borussia generen molt de perill. Axel Witsel s'ha desentès de la pilota i fa una falta a Di Maria, que li costa la primera targeta groga del partit en el minut 44.

A la represa, bona incoporació per la dreta d'Achraf, però la pilota, finalment surt a córner. El Borussia ha fet una passa endavant i ha posat setge a la porteria del PSG. Domini aclaparador dels alemanys en l'inici de la segona meitat. El PSG intenta mostrar les urpes amb una passada en profunditat de Neymar, però Bürki, molt atent, ha rebutjat amb els peus. En el 54, targeta groga per a Idrissa Gueye, la primera per als parisencs. En el minut 59, Neymar ha vist una targeta groga per una entrada a Witsel. El perill no existeix en cap de les dues àrees en aquesta segona part, en un duel on les defenses es mostren superiors als atacs.

Primer xut de Mbappe, molt escorat, i rebutja Roman Bürki, minut 65. I la millor ocasió arriba uns segons després, després d'una pèrdua al mig del camp dels Borussia, Mbappe ha fet lluir Burki. La millor oportunitat dels parisencs. En el 66, Achraf, amb una rosca des de fora de l'àrea, la pilota ha sortit per damunt del travesser. El Borussia ha fet el primer canvi. Lucien Favre dona entrada a Giovanni Reyna, jugador nord-americà de 17 anys, que ha ocupat el lloc de Hazard. I en 69 ha arribat l'1 a 0. Una centrada d'Achraf, la pilota ha quedat solta a l'interior de l'àrea i el noruec Erling Haaland, amb la canya sempre a punt, ha superat Keylor Navas amb una rematada des de l'interior de l'àrea petita. 9è gol de Haaland a la Lliga de Campions.

Però la resposta del PSG ha tardat només sis minuts en arribar. Gran jugada d'Mbappe que assisteix Neymar Júnior que només ha hagut d'empènyer la pilota al fons de la xarxa. Però en plena bogeria, el Borussia ha tornat a posar-se per davant en el 77. Haaland rep una passada del jove Reyna i el noruec amb dos tocs: el primer per controlar i el segon per a rematar, superant Navas amb una canonada inapelable. El 10è gol del noruec, màxim golejador de la Lliga de Campions.

El partit ha entrat en una fase esbojarrada. En el 81, Neymar ha rematat a la part exterior del pal de la porteria alemanya, que ha tingut un bon ensurt. En el 86 Achraf ha tornat a trobar una autopìsta a la banda dreta, però la seva rematada ha sortit massa creuada. Thomas Meunier ha vist la groga en el 87 per una entrada a Reyna i es perdrà el partit de tornada al Parc dels Prínceps. Tampoc no jugarà la tornada Verratti en veure la targeta groga per protestar. Dues baixes molt importants per a Thomas Tuchel. Jadon Sancho ha deixat el camp en el 90, un dels millors jugadors del Borussia Dortmund, i en el seu lloc ha entrat Marcel Schmelzer. En la darrera jugada del partit Thiago Silva l'ha tingut, però la seva rematada a la sortida d'un córner ha sortit per damunt del travesser.