Pep Guardiola i Vicente del Bosque han mantingut una amistosa conversa a Las Rozas
Futbol

Guardiola: "No tinc un sistema propi, m'adapto als jugadors que tinc"

El tècnic del Bayern ha participat en una ponència titulada "El liderat de l'entrenador d'elit", dins d'un curs de formació dirigit als entrenadors espanyols amb llicència UEFA, i ha conversat una estona amb el seleccionador espanyol, Vicente del Bosque

David CarballoActualitzat

Pep Guardiola ha assistit aquest dimarts a la Ciutat del Futbol de Las Rozas, on ha coincidit amb el seleccionador espanyol de futbol, Vicente del Bosque, amb qui ha estat una bona estona conversant. El tècnic del Bayern ha participat en una ponència titulada "El liderat de l'entrenador d'elit", dins d'un curs de formació dirigit als entrenadors espanyols amb llicència UEFA, i ha deixat clar que no té un sistema propi sinó que s'adapta en funció dels jugadors que disposa a la plantilla.

"No tinc un sistema propi. M'adapto als jugadors que tinc", ha explicat Guardiola, que també ha desvelat quin tipus de futbolistes li agraden més. "M'agraden els jugadors especialistes i els polivalents també. És més important el concepte que el físic".

Guardiola també ha destacat la importància dels entrenaments per transmetre els coneixements que es volen inculcar als futbolistes: "El que no s'entrena s'oblida. S'aprèn del treball tàctic jugant, perquè la realitat és el joc. L'entrenament és que prenguin decisions. Als jugadors els convencem dels conceptes tàctics entrenant".

Per últim, Guardiola ha defensat l'ús del vídeo com una eina bàsica de la feina. "És una eina que serveix per comunicar i cada tres dies s'utilitza per transmetre idees. Sense el vídeo seria una fatiga immensa", ha conclòs.

Anar al contingut