Lliga de Campions

Guardiola: "Ha estat una de les nits més maques que he viscut mai"

"Ha estat una de les nits més maques que he viscut mai", va resumir l'entrenador del Barça, Pep Guardiola, després d'eliminar el Reial Madrid i classificar el seu equip per a la seva tercera final de la Lliga de Campions en els últims sis anys. Guardiola va voler expressar "un sentiment d'agraïment infinit" als seus jugadors: "M'han donat una nova lliçó. Amb l'1-1 podien haver començat a penjar pilotes, però ha estat un espectacle veure com han volgut seguir jugant a futbol". El tècnic del conjunt blaugrana es va mostrar exultant, per haver eliminat l'etern rival, "un superequip, l'equip més ric i poderós del món del qual sabíem que no regalaria res, com així ha estat".

Actualitzat
Guardiola també va voler agrair el suport del públic, "que ha vingut a l'estadi malgrat la pluja" i va preferir no entrar a valorar la labor de la col·legiat belga Frank de Bleeckere i el fet que el segon entrenador del Reial Madrid, Aitor Karanka no hagi volgut felicitar el seu equip per la classificació. "No passa res. Cadascú és lliure de fer el que vulgui, perquè estem en un estat democràtic de dret. Ara nosaltres no serem els bons per haver-los felicitat (quan van guanyar la Copa del Rei) i ells els dolents per no fer-ho ara", va comentar.

L'entrenador del Barcelona també va destacar un dels moments més emotius de la nit: la tornada als terrenys de joc del francès Éric Abidal mes i mig després de ser intervingut d'un tumor al fetge. "Aquesta ha estat la gran notícia del dia. Si no ens hagués faltat tanta gent, Abi no hauria sortit. Però els metges ens havien dit que estava bé i que podia jugar 15 o 20 minuts (ha jugat els dos últims substituint Puyol). Hem dedicat la victòria a ell i a la seva dona i les seves filles, per com han patit", va indicar.

Pep Guardiola va reconèixer haver viscut "vint dies terribles, de molta tensió", per haver-se hagut d'enfrontar al Reial Madrid en quatre ocasions. "Ara hem de descansar, recuperar-nos bé i tancar la Lliga, que no és el títol més bonic però sí el més important. Diumenge ens espera un derbi (contra l'Espanyol) duríssim", va afirmar.

A l'horitzó, el 28 de maig. La final de Wembley, on el Barça va aconseguir la seva primera Champions fa 19 anys. Guardiola, no obstant això, va negar que li faci especial il·lusió aquest escenari, "perquè no és el vell Wembley" i perquè, el que realment li fa il·lusió "és que l'equip hagi arribat a la seva tercera final en els últims sis anys". Sigui on sigui.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut