Futbol internacional

Guardiola: "Entrenaré una selecció si se me'n dona l'oportunitat"

El tècnic català del Manchester City confessa en una entrevista al programa "Universo Valdano", de Movistar+, que la seva intenció en un futur és dirigir una selecció nacional i que el de la Quinta del Buitre és el millor Madrid que ha vist mai
Actualitzat
TEMA:
Guardiola

Pep Guardiola al costat de Jorge Valdano durant l'entrevista

L'entrenador català del Manchester City Pep Guardiola ha reconegut la seva intenció d'arribar a dirigir, en un futur, una selecció nacional, sempre que tingui aquesta oportunitat.  

"Entrenaré una selecció si se'm dona l'oportunitat. Segur. M'agradaria, Si em volen i es dona el cas estic decidit a entrenar una selecció. Cal provar-ho i sempre tens aquest punt de curiositat", ha confessat Guardiola en una entrevista concedida al programa "Universo Valdano" de Movistar +.

   
L'actual tècnic del City, exentrenador del FC Barcelona i el Bayern Munic, ha repassat la seva trajectòria esportiva des dels seus inicis com a jugador. Ha apuntat que tenia en l'horitzó la idea de tornar on va començar, en les categories inferiors del Barcelona, però també la seva il·lusió per dirigir una selecció.
   
Guardiola no entén la seva vida professional "sense Johan Cruyff. Era la seva presència, amb les ulleres 'Ray-Ban i et cagaves'. Era el carisma. Si no estaves d'acord, al carrer. No sé per què. Igual és que quan et diuen des dels setze anys que ets el millor del món i t'ho creus ... Moltes de les teories que deia igual no se les creia, però et feia creure que era d'aquesta manera", va explicar Guardiola.
   
L'actual entrenador del City ha destacat el canvi de mentalitat en l'entitat blaugrana per l'arribada de Cruyff, sobretot respecte al Reial Madrid. "Vèiem a la Quinta del Bruite que ha estat el millor Madrid que he vist mai. Era una delícia veure'ls jugar. Van guanyar cinc lligues seguides. Nosaltres ens posàvem contents perquè el Milan de Sacchi els eliminava d'Europa. Ens n'alegràvem. Cruyff ens va canviar. Veia el Madrid i ens deia que nosaltres érem millors. Una autoestima que ens va aixecar. Ens va donar fe. Per exemple, en aquestes lligues de Tenerife, ens deia que el Madrid perdria a Tenerife. Tot era estratègia", ha revelat.
   
L'exentrenador del Barcelona i Bayern Munic es va adonar que volia ser entrenador "amb 26 o 27 anys ja vaig pensar que volia entrenar. Me'n vaig anar a Itàlia perquè en aquell moment era la lliga més important. Vaig voler anar a Anglaterra però no va sortir", apunta Guardiola, que ha elogiat Roberto Baggio "un dels jugadors més increïbles que he vist".
   
Sobre el seu futur, Guardiola té clar que algun dia voldria tornar on va començar la seva carrera professional. "El que volia entrenar era el futbol base del Barcelona. Però començaria amb el cadet o amb l'infantil. Sempre he pensat a ficar-me davant de 18 nens. Jo acabaré una altra vegada on vaig començar. Els meus darrers passos seran al planter del Barcelona. Per començar és el millor. No hi ha focus, no hi ha premsa, tens partits i setmanes llargues, temps per analitzar que has fet bé i malament".

ARXIVAT A:
Guardiola