L'entrenador del Manchester City, Pep Guardiola, en una imatge d'arxiu (Reuters)
Futbol internacional

Guardiola desvela què és més important per ell a l'hora de fitxar un jugador

Redacció Esport3Actualitzat

Fitxar jugadors no és gens fàcil. L'aposta per un nom en detriment d'un altre en operacions milionàries posa molta pressió en qui pren la decisió. L'art està a descobrir el talent, trobar perles que ningú més sap que existeixen. Fitxar és una acció de risc on no hi ha gaire temps per valorar si ha estat un èxit o bé un fracàs.

Sobre la filosofia a l'hora de fitxar jugadors n'ha parlat Pep Guardiola en una conversa telemàtica amb l'estrella índia del criquet Virat Kohli:

"El primer que mirem són les habilitats del jugador, encara que crec que la personalitat és molt important. Mires els vídeos d'habilitats, jugues contra ells, si és esquerrà o bé dretà, ràpid, baix, fort amb les pilotes aèries, si xuta bé amb els dos peus o no. Però això ho pot veure tothom. Però saber exactament la seva personalitat, com encara les situacions difícils o com juga en escenaris importants, en eliminatòries, com reacciona, si supera les situacions dolentes... Tot això és més important.

La personalitat marca la diferència. Sent un competidor amb fam, t'oblides ràpidament de les males accions i penses de manera positiva en la següent. Quan ets capaç de trobar això en una plantilla, tens el triomf assegurat. D'habilitat, en tenen tots els jugadors; de mentalitat, no n'hi ha tants que en tinguin."

ARXIVAT A:
Guardiola
Anar al contingut