Pep Guardiola atenent la premsa abans de l'inici del partit de Champions (EFE)
Pep Guardiola atenent la premsa abans de l'inici del partit de Champions (EFE)
Futbol

Guardiola demana a l'afició que torni a l'Etihad i els seguidors li responen

Un representant dels aficionats demana al tècnic que se centri a entrenar i que no qüestioni la lleialtat dels "supporters"

Actualitzat

Pep Guardiola ha tocat un tema sensible que sembla haver molestat l'afició del Manchester City, o almenys un dels seus representants. El tècnic, després de comprovar com la graderia estava mig buida en l'estrena de l'equip a la Champions davant el Leipzig, en un partit que va acabar sent un festival de gols (6-3), va fer una crida a l'afició perquè tornés a l'Etihad.

"M'agradaria que dissabte vingués més gent al partit. Necessitarem més gent, perquè estarem cansats. Convido a tothom que vinguin a veure el partit"

Però la seva frase no va ser ben rebuda per Kevin Parker, secretari general del grup oficial d'aficionats al City. En declaracions a SkySport, Parker ha instat Guardiola a limitar-se a entrenar i a no qüestionar el que puguin fer els aficionats:

"El que ha dit m'ha sorprès bastant. No entén les dificultats que suposa per a alguna gent anar als partits un dimecres a la nit. La gent té fills o directament no s'ho pot permetre. Encara hi ha problemes amb la Covid-19. No entenc per què ha de parlar d'això. És segurament el millor entrenador del món, però, ho dic de la forma més amable possible, s'hauria de centrar en això. No crec que ningú del club hagi de qüestionar la lleialtat dels aficionats. És frustrant"    

Des que les autoritats britàniques van autoritzat la tornada de públic als estadis, el retorn s'ha anat fent de forma lenta i desigual. El cas de l'Etihad Stadium ha cridat l'atenció, fins al punt que rivals i mitjans anglesos ja l'han rebatejat com a "Emptihad Stadium". Contra el Leipzig, en l'estrena de la Champions, l'assistència va ser de 38.000 espectadors per a un aforament de 55.000 localitats.

Pep: "No he de demanar perdó"

Assabentat de la reacció que van provocar les seves declaracions, Guardiola ha volgut aclarir el malentès, però ha evitat disculpar-se per les seves paraules. 

"Quan tenim un partit dur, com el del Leipzig, i després tenim més partits seguits, entenc que és difícil demanar a tothom que vingui. El que vaig dir és que necessitem suport. No importa quanta gent vingui, però que vinguin i gaudeixin perquè necessitem el seu suport. (...) Conec el que som. Estem orguillosos de la nostra història. Sé que quan estàvem a categories inferiors, la gent viatjava per veure l'equip. No tinc cap problema amb l'afició. La gent posa paraules a la meva boca que no he dit (...). Quan m'equivoqui demanaré perdò, però no demanaré perdó pel que vaig dir. Sé qui som i m'agrada l'afició que tenim".   

 

ARXIVAT A:
Guardiola
Anar al contingut