Júnior Firpo i Messi, entrenant-se a distància en la sessió de dissabte (FC Barcelona)
Futbol

Grups de deu, sense concentració i amb vestidors: així són els nous entrenaments

El BOE permet fins a catorze esportistes al camp al mateix temps, però LaLiga n'ha limitat el nombre. El pas d'obligatorietat a recomanació de les concentracions fa que molts equips no les contemplin ara. Els equips de Segona B també poden tornar a la feina

Jordi SunyerActualitzat

Mentre Barcelona continua a l'inici del desconfinament, Barça i Espanyol (a més del Girona) passaran a una nova fase del pla de retorn a la competició. Ho ha autoritzat el govern de l'Estat a través del BOE i ho ha recollit la Lliga en aquesta circular: es flexibilitzen determinades restriccions en els territoris que encara estaran en la fase 0 de desconfinament a partir de demà.

Això significa que els equips poden fer els anomenats "entrenaments totals", és a dir, amb aspectes físics, tècnics i tàctics, i que ho poden fer en grups. Coincideix amb la fase 3 de les 4 que havia previst la Lliga en el seu protocol. Això sí, mentre la Lliga limita a deu els esportistes que poden exercitar-se al mateix temps, el BOE permet entrenaments de fins a catorze jugadors. I es podran utilitzar els vestidors, que aquests dies s'han desinfectat a consciència per tornar a acollir els seus usuaris.

Desinfecció al vestidor del primer equip a la Ciutat Esportiva Joan Gamper (FC Barcelona)

En tot cas, s'atenen les peticions que va fer, per exemple, Quique Setién, al voltant del temps necessari per posar tot l'equip a punt.

"Necessitaríem un marge. No sé exactament quant temps pot ser necessari, però com a mínim, un parell de setmanes ens aniria bé per poder dur a terme un mínim treball col·lectiu amb la pilota que després ens ajudi a competir en condicions" (15 d'abril, en declaracions a TV3).

De moment, en aquesta fase no està prevista cap concentració. La Lliga les havia previst, inicialment, i considera que, fetes les proves a tots els jugadors, el perill de contagi ve sobretot del contacte amb l'exterior. Però després del malestar expressat pels jugadors, a través de l'Associació de Futbolistes, la Lliga ha passat d'obligar a les concentracions a recomanar-les.

El BOE també ha publicat l'autorització per al retorn a l'entrenament individual de la resta de lligues federades no professionals; això inclou la Segona B. D'aquesta disposició també se'n beneficien els equips professionals de les modalitats que tenen decidit reprendre la temporada, com el bàsquet o el futbol sala.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut