Suárez celebra el gol de la victòria in extremis (Reuters)
LLIGA DE CAMPIONS

Griezmann i Luis Suárez fan ressuscitar l'Atlètic a Milà (1-2)

Amb un home més durant una hora, els de Simeone s'imposen in extremis

Oriol VidalActualitzat

Un mort ressuscitat. Això ha estat l'Atlètic de Madrid a San Siro, on ha passat de poder aguditzar la seva crisi a aconseguir un triomf cabdal a la Lliga de Campions. I tot, gràcies als ex del Barça: Griezmann i Luis Suárez, que han capgirat un partit molt preocupant dels colchoneros; sobretot, a la primera part. Als 18 minuts, Rebic, tot sol, ha vist com Oblak li guanyava un u contra u claríssim. Però després del còrner posterior ha arribat el gol milanista. Brahim ha contactat amb Rafael Leao, que a la mitja volta ha creuat molt bé la pilota. No existien els de Simeone, inèdits en atac, però l'expulsió de Kessié per dues grogues a la mitja hora del duel l'ha rescatat. El Cholo ha fet entrar en el minut 40 Joao Félix per Trippier i just abans del descans Luis Suárez no ha trobat la xarxa després d'una centrada de Correa: l'única ocasió dels madrilenys en tot el primer acte.

Amb el canvi de decoració, l'Atleti ha passat a dominar per complet al segon temps, però l'empat s'ha resistit en un xut de Kondogbia (49'), en una altra rematada de Suárez que ha fregat el pal (53'); i en un xut llunyà de Lemar a falta d'un quart d'hora. Però Griezmann, que ha entrat en el segon temps, ha fet l'empat en el 84 després d'una passada de cap de Lodi: el seu primer gol en el seu retorn al Manzanares. I just en el 93, després de dues rematades perilloses de Florenzi i una ocasió de Joao, ha arribat un penal que ho ha decantat tot, per unes mans de Kalulu que han confirmat el VAR. Luis Suárez ha desafiat la seva mala ratxa a Europa (feia cinc anys que no marcava fora a la Champions) i ha enganyat Maignan, donant un triomf molt sofert als blanc-i-vermells.

Salah i Firmino fulminen el Porto

El Liverpool ha guanyat per 1-5 amb doblets de Salah i Firmino un Porto que no ha estat rival, tot i jugar a casa, i que ha trobat a faltar en gran manera la supremacia que exerceix en la defensa l'exmadridista Pepe, que arrossegava problemes musculars i en l'escalfament ha tornat a recaure.

Mohamed Salah celebra el tercer del Liverpool (Reuters)

Amb aquest resultat, el Liverpool encadena la seva segona victòria consecutiva i es col·loca líder del Grup B de la Lliga de Campions, amb sis punts.