Barça

Griezmann i el planter s'alien per esborrar els dubtes de Bilbao (5-2)

Un Barça intens s'ha sabut sobreposar a l'únic gol del Betis, aconseguit en la primera rematada a porteria visitant, i ha acabat golejant els de Rubi. Griezmann ha brillat amb un doblet, Carles Pérez ha viscut el seu partit somiat amb el seu primer gol al Camp Nou i Ansu Fati ha debutat

Jordi SunyerActualitzat

S'ha acabat la pretemporada del Barça, si es fa bona la consideració que la derrota de San Mamés es podia justificar per la quilomètrica i mercantil preparació dels de Valverde. Els blaugranes han escombrat el Betis al Camp Nou (5-2) fent palesa, per fi, no només la seva fortalesa futbolística, sinó també la psicològica, superant el sotrac que ha suposat el primer gol andalús. S'ha vist un Barça dominador i, sobretot, intens, i això ha permès brillar als dos joves del planter que el Txingurri ha utilitzat avui, Carles Pérez i Ansu Fati. El partit ha acabat sent una festa futbolística.

I això que la sensació al Camp Nou era de certa provisionalitat. El Barça, incapaç fins ara de guanyar a la Lliga quan han faltat Messi i Suárez i mancat del reincident Dembélé, ha presentat un trident atacant amb un futbolista del filial (Carles Pérez), un a qui s'ha obert la porta fins a arrencar les xarneres (Rafinha) i un vist encara amb recel per part de la parròquia culer (Griezmann). La resta de l'onze ha estat el teòric titular, fet que deixa en dubte la situació de Rakitic, i més després que Catalunya Ràdio destapés a la prèvia del partit una reunió entre Barça i Juventus amb el nom del suís sobre la taula. Al davant, un Betis tant víctima de la inventiva de l'avui espectador Messi com empipador en més d'una ocasió a l'Estadi, des del 3-4 de l'any passat fins a grises nits de Copa. Rubi ha retornat al Camp Nou amb dos exblaugranes (Bartra i Tello), un cedit pel Barça (Emerson) i un recent rival europeu (Fekir).

Conscient que aquest és un dels punts més discutits de la proposta de Valverde, el Barça ha començat el partit amb voracitat, mossegant per recuperar l'esfèrica ràpidament després de pèrdua. Carles Pérez exhibia, a la banda dreta, la vivacitat que solia mostrar al Mini, sorprenent per un De Jong que no ha sabut rematar una preciosa assistència del vallesà (6'). Griezmann, com a fals 9 molt mòbil, contribuïa a estovar la defensa verd-i-blanca, i del francès ha estat la primera rematada entre els tres pals (14'), rasa, a la mitja volta, dins l'àrea. El bloc alt blaugrana, però, implicava un risc, i el Betis ha penalitzat l'equip de Valverde a la primera. Una pèrdua de Rafinha al mig del camp, aprofitada per Canales, ha servit per llançar una contra fulgurant culminada per Fekir amb una rematada rasa ben creuada, lluny de Ter Stegen (16').

El gol ha atordit el Barça, temerós davant l'amenaça de les cavalcades bètiques, salvat per Lenglet quan ja era l'últim obstacle en un avanç de Canales (20'). Els blaugranes han estat incapaços de crear cap ocasió clara durant més de vint minuts, angoixats i imprecisos, per darrere en el marcador per segon cop en dos partits de Lliga. Una acció iniciada per Busquets, continuada per Jordi Alba amb una centrada característica i rematada per Rafinha en boca de gol (37') mereixia l'empat, però l'exespanyolista Sidnei ha desviat la pilota amb el genoll en l'últim instant. El braó blaugrana, però, ha tingut finalment premi quan Griezmann s'ha buscat la vida per rematar una assistència de Sergi Roberto, allargant la cama esquerra en cursa, batent Dani Martín i firmant el primer gol de la seva carrera al Camp Nou (41'). Reviscolats, els locals haurien pogut culminar la remuntada abans del descans, però una llaminera assistència d'un entregat Carles Pérez li ha passat per ull a Rafinha en el moment de rematar.

Per ull, però, el de Griezmann. El borgonyó ha capturat una pilota al costat dret de l'atac i l'ha allotjat, amb una perfecta rosca amb la cama esquerra, al pal contrari de la porteria de Dani Martín, per l'únic espai possible (49'): un gol tan plàstic com absurda n'ha estat la celebració, amb Griezmann anant cap al córner a recollir un grapat de confeti blaugrana que ha escampat mentre reclamava l'aclamació popular. Així com el Barça s'ha refet del gol bètic, però, els de les tretze barres no s'han recuperat de la genialitat de Griezmann. Pocs minuts després, han vist com Carles Pérez complia el seu somni i, al mateix temps, el de centenars de nens catalans que s'imaginen una nit marcant un gol al Camp Nou; després d'un impecable control orientat, el granollerí ha definit amb solvència (56') per reivindicar el talent local contra operacions obscures. I, com si es volgués insistir en la matèria entremig de dies absurds, el quart gol culer també ha estat de fabricació casolana, amb una precisa passada filtrada de Sergio Busquets que Jordi Alba ha culminat des de dins l'àrea (60').

El de Badia ha tornat a oferir la seva millor versió i, aquest cop, ha negat qualsevol argument als que dubten del seu estat físic: per això, el Camp Nou l'ha premiat amb una inequívoca ovació en ser substituït per Arturo Vidal. I el xilè, igualment discutit, també ha volgut reclamar la seva aportació culminant una triangulació entre Carles Pérez i Antoine Griezmann, amb una inversemblant rematada lliscant que ha acabat amb l'esfèrica a la creueta (77'). I, malgrat que la sentència del matx ja estava escrita, se n'ha aprofitat fins a l'última coma: Ansu Fati s'ha convertit en el segon jugador més jove de la història del Barça en debutar en un partit de Lliga, i Loren Morón ha enviat un batzac preciós a l'escaire esquerre de la porteria de Ter Stegen (79') per igualar el nombre de gols del Barça- Betis de la passada campanya, això sí, repartits de forma ben diferent perquè el Camp Nou pogués renovar la fe en el seu equip.

 

ARXIVAT A:
Griezmann
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut