Josep Maria Bartomeu
BARÇAGATE

Bartomeu hauria pagat 600.000 euros per l'auditoria exculpatòria del Barçagate

Òscar Grau i Román Goméz-Ponti assenyalen l'expresident com a responsable directe del Barçagate

Actualitzat
TEMA:
Barçagate

L'exdirector general del FC Barcelona ​​Òscar Grau i l'exdirector dels serveis jurídics Román Gómez-Ponti han assenyalat aquest dilluns l'expresident Josep Maria Bartomeu com l'ideòleg del Barçagate, i la seva mà dreta, Jaume Masferrer, com l'executor, segons ha revelat una de les acusacions populars del cas. A més, la directiva de l'expresident Bartomeu hauria pagat 600.000 euros per l'auditoria encarregada per aclarir si hi havia irregularitats.
 

Grau i Gómez-Ponti han declarat avui al jutjat d'instrucció número 13 de la capital catalana. Segons Felip Izquierdo, l'advocat del col·lectiu Cor Blaugrana, que participa en la causa com a acusació popular, tots dos han manifestat que els treballs relacionats amb el Barçagate "van ser encàrrecs directes que els va donar Bartomeu".

D'altra banda, sempre segons aquesta acusació popular, Grau i Gómez-Ponti van apuntar a suposats atacs a les xarxes socials que hauria rebut el Barça durant l'època del referèndum per la independència de l'1 d'octubre del 2017 com l'origen de la contractació de les empreses de Carlos Ibáñez. Aquestes mateixes fonts han assenyalat que Gómez-Ponti ha declarat que l'auditoria externa que el Barça va contractar a PricewaterhouseCoopers (PwC) va costar al club blaugrana 600.000 euros i que el departament de Compliance (encarregat de vetllar pel bon funcionament dels processos interns de l'entitat) "era un desastre".

 

 

A Grau, Gómez-Ponti, Bartomeu i Masferrer se'ls investiga per possible administració deslleial i corrupció entre particulars en el Barçagate, el cas de les xarxes socials en què el club blaugrana hauria contractat diverses empreses del conglomerat Nicestream per desprestigiar jugadors, exjugadors, candidats a la presidència i altres personalitats públiques de l'entorn del club.

Al principi també estava previst que aquest dilluns declarés Carlos Ibáñez, el propietari de Nicestream, però finalment la declaració s'ajorna fins al 20 de juliol i es farà per videoconferència.

 

 

D'altra banda, Josep Maria Bartomeu i Jaume Masferrer estan citats a declarar el 30 de juny per la querella que els va interposar Jaume Roures, fundador del Grup Mediapro i una de les persones presumptament difamades a les xarxes socials a través dels comptes controlats per Nicestream.

El 15 de juny se celebrarà el judici entre el FC Barcelona i l'"excompliance officer" Noelia Romero, que va ser acomiadada mesos després del Barçagate. Romero va començar una auditoria interna la mateixa setmana que es va destapar el cas, paral·lela a la que va fer el club a través de PricewaterhouseCoopers, però, segons va denunciar, Bartomeu li va impedir presentar-la davant la junta directiva. Posteriorment seria suspesa de sou i feina abans de ser acomiadada.
 

 

ARXIVAT A:
Barçagate
Anar al contingut