Atletisme

Gran estrena de The Bandit, la cursa d'orientació i resistència que no pot acabar ningú

Inspirada en la Barkley Marathon, que només han finalitzat 18 participants en 31 edicions, The Bandit és una tortura de més de 150 quilòmetres d'autosuficiència, en un circuit no senyalitzat per la serra de Llaberia

Sebas GuimActualitzat

Ningú va ser capaç d'acabar-la. Els qui més a prop s'hi van quedar van ser Javier Puit i Albert Herrero, que només van poder completar tres de les cinc voltes de la primera edició de The Bandit, la "Berkley catalana", una cursa d'orientació per la serra de Llaberia, de més de 150 quilòmetres en règim d'autosuficiència.

Córrer de nit, pel bosc, deixa marques visibles... i invisibles (The Bandit)

Participar-hi és un luxe només apte per als 35 primers enginyosos que resolen un enigma. Amb l'ajuda d'un llibre de ruta, un mapa i una brúixola, el recorregut està dividit en 5 voltes diferents, d'entre 30 i 40 quilòmetres, sense senyalització. El circuit no es fa públic fins poc abans de la sortida, i els atletes han d'arrencar la pàgina corresponent al seu dorsal de cadascun dels 55 llibres que hi ha amagats per tots els circuits. A The Bandit no estan permesos els dispositius GPS ni tampoc l'ús de telèfons mòbils. Amb aquests ingredients i un límit horari de 45 hores, la travessa es converteix en un repte gairebé impossible. La cursa està inspirada en la mítica Barkley Marathons (que només han aconseguit finalitzar 18 corredors en 31 anys) i en la seva primera edició, el cap de setmana del 9 a l'11 d'octubre, ha complert les expectatives. Cap dels participants va poder finalitzar la prova.

Javier Puit i Albert Herrero, els dos participants que van arribar més lluny

La cursa rep el nom de The Bandit en record del guerriller Pere Joan Barceló i Anguera, "Carrasclet" (1682-1743), un soldat, fuseller de muntanya, que es va enfrontar als Borbó en la guerra de Successió. Després de la derrota catalana, Carrasclet, perseguit per la justícia, es va amagar a la serra de Llaberia. La cursa intenta mostrar els senders, les coves i els amagatalls que va utilitzar el bandoler en la seva fugida permanent. En l'estrena, l'organització va posar el llistó molt elevat. Però ja ha començat el compte enrere de cara a la segona. Hi haurà algú capaç d'acabar-la i convertir-se en "bandit"? Els missatges que l'organització envia als agosarats participants són prou desencoratjadors: "Tingueu fe, ningú l'acabarà".

 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut