El Màlaga cedeix al Las Palmas la cua de la classificació, Aduriz salva un punt, Nolito tomba el Celta, golejada del Getafe a l'Alabès

Els canaris han caigut a l'últim lloc de la classificació després de perdre contra el Llevant. El relleu a la banqueta de Pako Ayestarán en el lloc de Manolo Márquez no ha solucionat res

El Llevant ha guanyat 0 a 2 al Las Palmas, el nou cuer de la Primera Divisió. Un resultat que deixa molt tocat el tècnic dels canaris, Pako Ayestarán, que, per la seva banda, havia substituït Manolo Márquez. Ayestarán no ha sumat cap punt en sis partits, i el seu equip ha encaixat 20 gols. Els dos últims, aquest diumenge, davant d'un equip que també feia sis jornades que no guanyava (3 empats i 3 derrotes). Doukouré en el minut 71 i Jason en el 79 han estat els golejadors. El públic local ha acomiadat els seus jugadors amb una mocadorada.

Aduriz salva un punt a Bilbao

L'Athletic Club de Bilbao i el Vila-real han empatat a 1, un resultat que no serveix als visitants per acostar-se a llocs de Lliga de Campions. Els bascos han manat de sortida gràcies a la seva empenta i energia, però sense cap resultat positiu. Passada la primera embranzida, el Vila-real ha imposat el seu joc de toc. En el minut 20, Kepa ha aturat un penal a Manu Trigueros, qui s'ha pres la revenja marcant en el minut 27. Els de Javier Calleja no han aprofitat les contres que han tingut per sentenciar i l'Athletic ha tornat a la càrrega. L'etern Aduriz ha fet el gol de l'empat en el minut 77.

El Màlaga només guanya els equips gallecs

El Màlaga ha deixar de ser el cuer de Primera gràcies a la seva victòria davant del Deportivo per 3-2, el seu segon triomf de la temporada en 12 jornades. Casualment, els dos partits guanyats pels andalusos han estat davant dels dos equips gallecs de la categoria, primer el Celta i ara el Dépor. Roberto Rosales ha donat el primer avantatge als de casa en el minut 14, però Lucas Pérez ha empatat en el 22. Després del descans, en el minut 51, Schar ha fet l'1 a 2. Michel González ha fet 3 canvis. Un dels que ha entrat, Ontiveros, ha fet la centrada pel 2-2 que ha marcat el Chory Castro en el minut 62. I un altre, Borja Gastón, ha anotat el gol de la victòria dels seus en el 84. Abans del partit, a La Romareda s'ha guardat un minut de silenci en honor de l'humorista Chiquito de la Calzada, mort el passat 11 de novembre.

Nolito tomba al Celta

El Sevilla es manté en les posicions europees de la classificació de Primera amb un triomf davant del Celta per 2 a 1. El joc dels andalusos, però, no ha convençut i sort han tingut que els gallecs han fallat molt en atac i no han sabut aprofitar les debilitats locals. El fet que el tècnic, Eduardo Berizzo, ha reservat algunes de les peces claus pel partit de Lliga de Campions de dimarts contra el Liverpool ha contribuït al dubitatiu partit dels sevillistes. Maxi Gómez ha avançat els gallecs en el minut 12. En el 36 ha empatat Muriel i, en el 48, l'exjugador del Celta Nolito ha donat la victòria al Sevilla.

Golejada del Getafe

El Getafe ha golejat 4 a 1 l'Alabès, el primer equip que aquesta temporada ha arribat a les 10 derrotes a la Lliga (Las Palmas i Màlaga, els altres dos conjunts en zona de descens, se li poden afegir aquest mateix cap de setmana). Markel ha obert el marcador per als madrilenys en el minut 5. Només tres minuts més tard, Jorge Molina ha deixat el partit pràcticament vist per a sentència davant un rival que només ha marcat 6 gols en 12 jornades. Ángel, en els minuts 52 i 63, ha arrodonit la golejada. El davanter suma tants gols aquest curs com tot l'equip rival. El gol visitant l'ha anotat Santos a 9 minuts del final.