Girona i Llagostera miren amunt, el Sabadell no vol tornar a mirar avall

Aquest dissabte, Girona i Llagostera disputaran els seus partits amb l'objectiu de buscar l'ascens a Primera, mentre que el Sabadell ho farà amb la intenció de no tornar a caure en llocs de descens

A Girona ja no se n'amaguen. L'objectiu és aconseguir l'ascens directe a Primera. L'equip es va posar segon de la classificació amb el triomf contra el Recreativo de la setmana passada, i aquest dissabte (18:30, en directe a Esport3) esperen mantenir el lloc amb una victòria davant de l'Osasuna. Serà la primera de les set finals per aconseguir una fita històrica per al club gironí. A Montilivi s'espera una gran assistència de públic per ajudar un equip que va recuperant efectius de cara al final de temporada. Les úniques baixes de Pablo Machín son David García i Gerard Bordas. Els navarresos, per la seva banda, van trencar l'última jornada davant l'Albacete una sequera de 3 mesos (12 partits) sense guanyar.

Un quart d'hora abans haurà començat el partit que enfronta el líder de la categoria, el Betis, amb un Llagostera que intenta entrar en la zona de promoció a Primera. Els visitants ja fa 12 partits que no perden, tot i que els tres últims han empatat a 0 (Alcorcón, Tenerife i Sporting). Aquesta gran ratxa ha permès a l'equip gironí deixar enrere la por d'un retorn a Segona B i passar a somiar amb un nou ascens de categoria. El tècnic del Llagostera, Lluís Carrillo, però, tindrà moltes baixes i especialment en defensa per fer l'alineació. Aimar, Ruyman, Jorge i Tarradelles estan lesionats, Diego Rivas pateix una gastroenteritis i Masó està sancionat.

El Sabadell també ha encadenat una bona sèrie de resultats. Després de 9 jornades consecutives sense perdre (3 victòries, 6 empats), els vallesans han sortit d'unes posicions de descens on van estar 21 jornades. Al camp de Las Palmas (dissabte, 20:00) intentaran no tornar a caure en el pou. El problema és que el seu rival no es pot permetre perdre ni un punt. Quart en la general a 5 punts del Girona, ha de guanyar per no renunciar a l'ascens directe. Els canaris volen vèncer 6 dels 7 partits que el resten per tornar a Primera. Un objectiu potser massa ambiciós després de guanyar tan sols 4 partits fins ara de la segona volta. L'entrenador arlequinat, Juan Carlos Mandiá, no comptarà amb Juan Collantes, amb una sobrecàrrega en el bessó. Tampoc jugarà Benja Martínez. Cedit pels canaris, la clàusula de la por l'hi impedeix.