Futbol

Giráldez: "Guanyar el clàssic ens aproparia moltíssim al títol de Lliga"

L'entrenador del Barça femení vol tenir endollades les seves jugadores abans del duel contra el Reial Madrid al Johan Cruyff

Redacció Esport3Actualitzat

Els deu duels que han disputat, fins ara, el Barça i el Reial Madrid comencen a convertir el clàssic femení en un enfrontament d'alta tensió. El marcador final sempre ha estat favorable a les blaugranes, però en alguns partits el conjunt d'Alberto Toril ha posat en grans dificultats al de Giráldez.

Aquest dissabte, a les 18.15, es veuran les cares a l'estadi Johan Cruyff, amb l'objectiu de sentenciar de forma definitiva la Lliga femenina. El Barça, que ha guanyat tots els partits del campionat, avantatja el Madrid de deu punts, quan només falten vuit jornades per al final. Giráldez té clar que han de mantenir-se ferms en la lluita per la victòria.

"Quan dius Reial Madrid la motivació és innata i ve sola. Tenim l'oportunitat de posar-nos a tretze punts. No seria definitiu per a la Lliga, però ens hi aproparíem moltíssim. I deixaríem una distància suficient per mantenir-la fins al final de la temporada."

Però les victòries no s'aconsegueixen per la inèrcia guanyadora. El tècnic gallec ha volgut posar en valor uns triomfs blaugranes que també han hagut de patir, com el del mes de gener, en la semifinal de la Supercopa.

"En aquell partit ens podrien haver guanyat, van tenir ocasions per fer-ho. I després a la pròrroga, també. És un equip que està jugant molt bé i que ara és el segon classificat. Sempre que juguen contra nosaltres modifiquen l'altura del bloc de pressió. A més, són molt sòlides a nivell defensiu."

Quatre dies després del clàssic, les blaugranes rebran la Roma, al Camp Nou, en el partit de tornada d'una eliminatòria de la Lliga de Campiones on encara no hi ha res decidit. Tot i això, Giráldez no pensa reservar cap jugadora.

"El partit més importat és aquest contra el Madrid. Trauré l'equip que més ens apropi a lluitar per la victòria. No hi ha excuses, tenim una plantilla àmplia i estem preparades per jugar cada tres dies."

Tot i que les últimes setmanes Alèxia Putellas ha avançat en la recuperació de la lesió, l'entrenador blaugrana no té intenció, encara, de començar a comptar amb ella. Giráldez prefereix respectar al màxim tot el procés de recuperació, per evitar carregar de pressió la jugadora molletana.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut