Els responsables de l'Atlètic Lleida que han decidit no tirar endavant l'adquisició del Badalona Futur (@atletic_lleida)
Els responsables de l'Atlètic Lleida que han decidit no tirar endavant l'adquisició del Badalona Futur (@atletic_lleida)
futbol

Gir de guió a la Terra Ferma: l'Atlètic Lleida descarta la compra del Badalona Futur de Toni Freixa

Una combinació de factors esportius i socials han portat a aquest inesperat desenllaç, que ha provocat danys col·laterals, com un entrenador a l'estacada

Redacció Esport3Actualitzat

Fi del serial i les especulacions dels últims mesos provocades per la intenció d'un grup d'empresaris lleidatans d'adquirir el Badalona Futur. L'Atlètic Lleida, l'entitat que havia d'absorbir el deute i la llicència de Segona RFEF del club propietat de Toni Freixa, ha renunciat a una compra que es donava per feta des de feia temps a la Terra Ferma.

Una combinació de factors tant esportius com socials han portat a aquest inesperat desenllaç. Entre els primers motius, hauria estat decisiu l'ascens a Tercera RFEF de l'Atlètic Lleida després d'un apassionant play-off contra el Figueres. Com explica La Mañana, el projecte perdia sentit si obligava a gestionar dos conjunts en dues categories consecutives i a compartir la mateixa instal·lació, en referència al camp Ramon Farrús.

En l'àmbit social, la idea d'acollir un nou equip que pogués disputar el protagonisme al Lleida Esportiu en un context de revitalització social del club blau va generar oposició. La simple idea havia fet néixer una rivalitat prematura a la ciutat. "Mai podreu comprar un sentiment" o "Una ciutat, un sol equip" eren alguns dels eslògans que es llegien al Camp d'Esports. L'escenificació del conflicte es va viure al febrer en la visita del conjunt que aquesta temporada ha jugat a Vic com a local.

L'efervescència del conflicte a la capital del Segrià i l'hostilitat contra Freixa també han tingut el seu pes a l'hora de prendre aquesta decisió de dir no a la compra. Han assegurat que ho fan "per preservar l'estabilitat del futbol lleidatà" i "per responsabilitat social". Institucionalment, el projecte tampoc no tenia assegurat el suport. Ara no es descarta que en un futur els clubs lleidatans s'uneixin en un únic projecte si es troba una solució al deute del Lleida Esportiu.

Oriol Riera, qui havia de ser l'entrenador

La renúncia ha provocat danys col·laterals, com deixar a l'estacada l'entrenador amb qui s'havia arribat a un compromís de cara a la temporada vinent a Segona RFEF. Es tracta de l'exfutbolista i ara tècnic Oriol Riera, responsable fins al desembre del Tudelano. El càrrec del vigatà depenia de l'èxit de l'operació de compra i a la xarxa X ha explicat que feia 3 setmanes que havia començat a treballar.

Anar al contingut