Giovana Queiroz va arribar al Barça l'estiu del 2020
Giovana Queiroz va arribar al Barça l'estiu del 2020
Barça

Giovana Queiroz denuncia conductes abusives al Barça i el club ho nega

La jugadora brasilera, cedida ara al Llevant, ha penjat una carta a les xarxes socials adreçada al president blaugrana, en què denuncia mòbing per perjudicar la seva carrera

Redacció Esport3Actualitzat

Té 18 anys i es diu Giovana Queiroz. Va arribar al Barça l'estiu del 2020, procedent del Madrid CF, tot i que no va arribar a debutar mai amb el primer equip blaugrana. Aquesta temporada ha marxat cedida a Llevant i ha sorprès amb una carta adreçada a Joan Laporta. Una carta en què Queiroz denuncia un tracte vexatori per part dels membres del club i que va ser objecte de mòbing des del moment que va ser convocada per la selecció brasilera:

"A partir d'aquest moment vaig començar a rebre un tracte diferent dins del club. M'estaven acorralant d'una forma abusiva perquè renunciés a defensar la selecció brasilera."

Queiroz destaca que el 2021 va ser sotmesa a un confinament il·legal per part dels serveis mèdics del club:

"Em van tancar de forma il·legal i no podia sortir de casa. Aquesta arbitrarietat també va suposar no viatjar amb l'equip a la Copa de la Reina."

Segons Queiroz, un cop va tornar de jugar amb la seva selecció va seguir el seu particular calvari:

"Em van trucar per fer una reunió amb el director del club. Em van acusar d'haver comès una greu indisciplina i em van dir que per aquest motiu seria apartada de l'equip i patiria greus conseqüències. Em van acusar injustament d'haver incomplert el confinament, d'haver viatjat sense autorització del club i sense el consentiment de les capitanes."

Queiroz assegura que ha presentat diverses proves amb la denúncia i que aquest és un primer pas per recuperar la seva llibertat i estabilitat emocional. Destaca que el club no és responsable directe d'aquestes conductes, però que sí ha de vetllar per la integritat física, metal i moral, i emplaça Laporta a adoptar les mesures oportunes.

 

 

La postura del Barça

El Barça ha aclarit que la jugadora "va cometre un delicte de salut pública" i que "va incomplir el reglament intern del club".

Segons ha trascendit, Queiroz ja va denunciar aquesta situació davant la FIFA i davant la Compliance del club (figura que vetlla pel compliment de les normes), que no van observar cap irregularitat.

En el moment dels fets, la futbolista era menor d'edat, i la situació es va gestionar de forma interna. Ara, més d'un any després, surt a la llum després de la carta de la futbolista, just el dia abans del clàssic de Champions al Camp Nou.

 

 

Anar al contingut