JOCS OLÍMPICS

Gimnastes alemanyes protesten en contra de la sexualització de la dona als Jocs

Un vestit de cos sencer ha desafiat les convencions de vestuari de la seva disciplina a Tòquio

Lluís CervellóActualitzat

Amb la intenció de fer un pas més cap a la igualtat en l'esport, l'equip alemany de gimnàstica artística ha trencat esquemes, convencions i formalismes. Diumenge, l'equip format per Sarah Voss, Pauline Schaefer-Betz, Elisabteh Seitz i Kim Bui va sorprendre de nou amb unes equipacions diferents de les habituals.

Com ja havien fet a l'abril a Basilea durant els Campionats d'Europa, portaven un vestit de cos sencer. En els entrenaments van fer servir un model que cobria les cames fins als turmells i deixava lliures els braços. Ja en competició, en les eliminatòries de classificació, el model també era de cos sencer, cobrint les cames i els braços.

"Volem que totes les gimnastes se sentin còmodes i demostrin que cadascú es pot vestir com vulgui. Volem ser un exemple per a tothom qui ens vulgui seguir", diu Sarah Voss, una de les integrants de l'equip femení alemany de gimnàstica artística dels Jocs de Tòquio.

 

 

 

D'aquesta manera trencaven amb el convencionalisme de les equipacions habituals en gimnàstica i feien un pas més en la lluita contra la sexualització de l'esport.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kim Bui (@_kim.bui_)

 

Fins ara, les gimnastes que portaven roba llarga ho feien sovint per motius religiosos i, a vegades, per imposició dels països que represetaven. L'equip alemany ho ha fet per normalitzar el que hauria de ser normal. Que tothom pugui vestir com vulgui i que el cos de la dona esportista no hagi de ser vist des d'una òptica sexual pel fet de vestir d'una manera o d'una altra.

 

 

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut