Gimnàstica

Gimnastes alemanyes porten vestits de cos sencer en contra de la sexualització de la dona

El vestit de cos sencer de Sarah Voss ha desafiat les convencions de vestuari de la seva disciplina durant la seva participació en el Campionat Europeu de Gimnàstica Artística

Redacció Esport3Actualitzat

Sarah Voss va sorprendre tothom al Campionat Europeu de Gimnàstica Artística amb un vestit que cobria les seves cames i braços i amb el qual va voler protestar contra la "sexualització en la gimnàstica".

Fins ara, les gimnastes que es cobrien les cames durant les competicions internacionals acostumaven a fer-ho per raons religioses. Però Voss ha decidit fer-ho amb el suport de l'Associació Alemanya de Gimnàstica (DTB), com un acte de protesta davant de la sexualització de la dona en aquesta disciplina esportiva. La DTB ha anunciat que l'acció també vol servir per visibilitzar i prevenir l'abús sexual en aquest esport.


Altres gimnastes de l'equip alemany s'han sumat a l'acció de Voss. És el cas de la seva companya d'equip Elisabeth Seitz, que ha seguit el seu exemple a la final del concurs general.

L'alemanya Elisabeth Seitz actua a la barra d'equilibri (Efe)

En la disciplina de patinatge artístic, la francesa Maé-Bérénice Méité també ha alçat la veu atrevint-se a sortir del patró i combatre els estereotips i les desigualtats.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut