La climatització en un estadi de Doha
La climatització en un estadi de Doha
futbol

Germans enfrontats o catalans a les banquetes: 10 curiositats del Mundial de Qatar

Jugadors de quarta divisió, estadis rocambolescos, una BSO amb cantants d'arreu, més presència del VAR

Redacció Esport3Actualitzat

Diumenge arrenca un Mundial diferent. El primer en disputar-se a la tardor, el primer que visita l'Orient Mitjà i el primer que arrossega més ombres que llums. Qatar 2022 acumula singularitats per omplir un llibre i aquestes en són 10 de les més destacades:

1. Robert Martínez (Bèlgica) I Fèlix Sánchez (Qatar), els dos seleccionadors catalans

El balaguerí "Bob" Martínez torna a liderar la poderosa selecció belga amb De Bruyne i Courtois com a grans estrelles. El tècnic català ja va portar Bèlgica a les semifinals de l'últim mundial. No us perdeu l'espot que protagonitza al costat del rei de Bèlgica.

El barceloní Fèlix Sánchez dirigeix l'equip amfitrió. Al volant de Qatar ja va guanyar la Copa d'Àsia el 2019. Sánchez es va formar a la Masia del Barça durant una dècada. El seu referent és Pep Guardiola. 

2. Els germans Williams: Nico (Espanya) i Iñaki (Ghana) 

La família WIlliams --d'origen ghanès, però plenament establerta a Bilbao-- estarà amb el cor dividit. El gran, Iñaki, defensarà la samarreta de Ghana. El petit, Nico, jugarà amb Espanya. Això no passa cada dia. Els dos jugadors de l'Athletic Club es podrien creuar als quarts de final. 

3. Un estadi fet amb 974 contenidors

Milers de milions s'ha gastat Qatar en els estadis. N'ha construït 6 de nous i n'ha remodelat 2. El més original és el que s'anomena "974" en homenatge al prefix telefònic del país i als 974 contenidors industrials que s'han utilitzat com a estructures per construir-lo. 

L'estadi '974', construït amb contenidors
L'estadi 974, construït amb contenidors

4. Dos jugadors de quarta divisió! 45 que no juguen a Primera!

Chris Gunter (Wimbledon) i Jonny Williams (Swindon) formen part de la llista del País de Gal.les tot i jugar a la quarta divisió anglesa. Són els casos més extrems. De fet, un total de 45 jugadors arriben a Qatar procedents d'equips que no militen a Primera.

5. El Marroc, la selecció amb més jugadors nascuts fora del seu país

El Marroc (13), Tunísia (12), i Senegal (12) són els combinats amb més futbolistes convocats que no han nascut al seu territori. La immensa majoria van ser concebuts a Europa, però van mantenir la seva nacionalitat. Un dels casos més curiosos és el de l'internacional francès Eduardo Camavinga. El migcampista del Reial Madrid va néixer a Angola i també té el passaport del Congo.  

6. Una banda sonora amb intèrprets de primera fila!

Aquest cop, el Mundial no té una única cançó oficial, sinó una banda sonora amb cantants d'arreu del món. Entre ells, un dels reis del reggaeton: Ozuna. Marxa assegurada amb ritmes i estils diferents. Aquí teniu les 3 que més han sonat fins ara: 

7. Un sistema de detecció del fora de joc

Un sistema semiautomàtic per detectar el fora de joc s'utilitzarà per primera vegada en una Copa del Món. El VAR el tindrà a la seva disposició i rebrà un avís immediat quan es produeixi aquest tipus de situació antirreglamentària.

8. La Premier League, la lliga majoritària 

La lliga anglesa aporta el percentatge més alt de jugadors a aquesta copa del món. Un 20% concretament dels mundialistes procedeixen d'equips que juguen a la competició futbolística econòmicament més poderosa. 

9. Un "boig" del futbol: de Nàpols a Qatar en bicicleta 

Un argentí resident a Itàlia ha fet 5.500 quilòmetres en bicicleta per anar de Nàpols fins a Qatar a veure l'últim Mundial de Messi. No és l'únic cas. N'hi ha que ho van fer també en el Mundial de Rússia.

10. Estadis climatitzats a 22 graus 

Tots els estadis s'han equipat amb un sistema de refrigeració que mantindrà les graderies i la gespa a 22 graus de temperatura. Un dispendi més de la multimilionària inversió que han fet els qatarians en el seu mundial.

ARXIVAT A:
Mundial Qatar 2022
Anar al contingut