barça

Gerard Piqué: "Passaria olímpicament del cas Negreira"

L'exjugador analitza a RAC1 l'actualitat del Barça esquitxada pel cas Negreira i dona les claus de l'èxit de la Kings League

Redacció Esport3Actualitzat

Quatre mesos després de penjar les botes, el nom de Gerard Piqué apareix relacionat a l'exitosa Kings League. Tot i la dedicació que li exigeix el projecte que gestiona la seva empresa, Kosmos, l'exjugador no deixa de seguir l'equip on va jugar 15 temporades ni l'actualitat d'un club que es veu esquitxat pel cas Negreira. N'ha parlat a RAC1:

Com veu el cas Negreira

"Els jugadors no sabíem res de Negreira, no teníem cap informació. No l'he conegut mai, ni al seu fill tampoc."

"Poso la mà al foc que el Barça no ha comprat àrbitres. Conec el meu club i sé les coses que fem bé i les que no. Les coses són més senzilles: si vols comprar un àrbitre t'hi poses en contacte i li pagues. La resta són conspiracions i campanyes, ja hi estem acostumats."

"Per molt que vulguin embrutar l'època daurada, pots revisar els partits i els títols i veuràs que vam ser molt superiors. No necessitàvem els àrbitres ni per bé ni per mal. Passaria olímpicament del cas. Confio que sigui més soroll que una altra cosa."

"No enyoro ni una mica el futbol"

"Te n'adones de la vida que t'has perdut durant molts anys. Tinc més temps. Veig el Barça a vegades, quan puc, però no el trobo a faltar. Vida nova, si hi estàs preparat. Vaig tornar al Camp Nou el dia del Manchester United perquè al Milan li feia il·lusió. Era una cosa que m'havia perdut. No entraré en si em vaig sentir enganyat per algú. Em vaig guanyar la possibilitat d'escollir el meu final i així ho vaig fer. Era el més sa per a tothom, per a la gent, per a l'equip."

"Em faria il·lusió ser a les celebracions si es guanya la Lliga"

"S'estan fent les coses molt bé, sobretot per guanyar la Lliga. S'estan superant rècords d'imbatibilitat. Som els favorits i espero que guanyem. Me'l sento meu, aquest equip. No m'he plantejat si aniré a les celebracions de la Lliga, però em faria il·lusió."

L'anhel de ser president: "Representem Catalunya"

"He mamat el Barça, el meu avi, Amador Bernabéu, em va fer soci de petit. He tingut la sort de jugar al club de la meva vida. Si algun dia em plantejo ser president, ho faré sense pressió. No forçaré mai cap situació que no em vingui de gust. Hem de fer les coses bé perquè aquest club segueixi sent un referent europeu i mundial d'aquí 5 o 10 anys. Representem Catalunya."

La final de la Kings League al Camp Nou, per TV3

"Ja s'han venut 70.000 entrades de les prop de 90.000 disponibles. Hem de posar dues pantalles per seguir la competició que faran tapar algunes cadires, però la intenció és fer un ple. Quan prenem la decisió d'anar al Camp Nou és per omplir-lo: és un projecte que entusiasma les noves generacions i que aquests arrosseguen els més grans."

"Va ser una 'escalfada' meva per pensar que la final de la Kings League es podia fer al Camp Nou. I també del president Laporta per acceptar. Ens repartim el preu de les entrades i, per part nostra [la seva empresa Kosmos organitza el projecte], utilitzarem els diners per a les despeses de l'esdeveniment."

L'èxit de la Kings League

"Hem tingut audiències molts grans, 2,1 milions de persones de pic, que en realitat són dispositius. Un partit de Lliga es mou entre els 150.000 o 200.000 espectadors, i un de l'NBA voreja els 2 milions. Em truquen molts jugadors per venir a jugar i jugadors de Primera que estan veient el partit en vestidors d'elit. Hem rebut centenars de propostes per portar el format a altres llocs del món. Els mercats sud-americans, per exemple, consumeixen molt la Kings League. Estem creixent molt ràpid..."

La por de Tebas a la Kings League

"Javier Tebas no s'ha de preocupar, la Kings League és un producte diferent a la Lliga. És més entreteniment que esport. La gent està més preocupada pel que passa fora del terreny de joc. Són productes que tenen poca relació."

La Supercopa de l'Aràbia i el possible conflicte d'interessos

"El president de la Federació Espanyola no ha beneficiat el Barça. El cas de la Supercopa m'ha enganxat enmig d'una guerra entre LaLiga i la RFEF. Ja sabem com les gasta Tebas i com es defensa Rubiales, amb qui tinc bona relació. L'aportació de valor que com a Kosmos li vam donar a la competició és innegable. No hi veig conflicte d'interessos, és més, sempre que la vaig jugar vaig quedar eliminat."

El possible retorn de Leo Messi

"Guanyant el Mundial ha convençut els pocs escèptics que quedaven. Si tornés seria una injecció sentimental molt forta per als culers. Però depèn de molts factors, la motivació, les ganes, la decisió l'ha de prendre ell."

Piqué i Messi en un partit amb el Barça
Piqué i Messi en un partit amb el Barça

Sentència exemplaritzant si Alves és declarat culpable

El conec personalment, el conec bé. Li tinc un apreci important. Tot el cas Alves és fotut per als que el coneixem, perquè no ho pensaries mai. Et quedes en un estat de xoc que no te l'esperes. És una hòstia de realitat. Com que hem compartit tant, fins que no em diguin que ho ha fet i que hi ha proves... Vull esperar el que digui el jutge, si és culpable de violació cal ajudar la víctima. En cas de confirmar-se, seria més dur i tot del que seria la justícia. Vull viure en un món en què no existeixin situacions com aquesta.

ARXIVAT A:
Gerard PiquéCAS NEGREIRA
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut