Gerard Piqué en una acció del partit contra el Getafe (EFE)
Barça

Gerard Piqué critica obertament la directiva del Barça

Quan falta un dia per al clàssic, el central blaugrana valora a La Vanguardia el moment del club i de l'equip, i no amaga els seus punts de discòrdia amb la directiva

Redacció Esport3Actualitzat

A ningú se li escapa que Gerard Piqué és un jugador amb una personalitat pròpia, que fa que no se'l pugui etiquetar fàcilment. Dos dies després que el club anunciés la seva ampliació de contracte -acceptant, segons algunes fonts, rebaixar-se el salari al 50% aquest any-, el central barcelonista parla en una entrevista a La Vanguardia dels seus punts de discòrdia amb l'actual directiva del Barça: entre ells, el cas Barçagate, la destitució d'Ernesto Valverde o la gestió d'estrelles de l'equip com Leo Messi. 

Piqué, que diu tenir "bones sensacions" amb l'arribada de Ronald Koeman a la banqueta, manté el discurs que va fer després de la sangrant derrota amb el Bayern (2-8) a la Champions, quan es va oferir a fer un pas al costat. 

"Vam tocar el cel amb el triplet del 2015 i a partir d'allà el club va anar caient en comptes de créixer. Vam tocar fons amb el 2-8 i havíem de fer un reset totsm, per veure què era el millor per al club, des de la humilitat i sabent que ningú era imprescindible. (...) Si la directiva o el míster entrant no comptaven amb mi, jo no hi tenia cap problema. Em va sortit de dins i ho continuo pensant."

El 3 blaugrana reconeix que s'estan fent canvis, però fa saber les seves divergències amb la directiva en diversos temes prou importants. Com, per exemple, la destitució a mitja temporada d'Ernesto Valverde, buscant a més a més un vistiplau dels capitans que no hi va ser:

"No sabrem mai què hauria passat,  però a mi, després de guanyar dues lligues i anant líders, no em sembla coherent engegar l'entrenador a mitja temporada com a projecte."  

Sobre el comentat poder dels jugadors, Piqué excusa el seu col·lectiu: 

"Quan les coses funcionen és quan les jerarquies estan ben definides. Si els jugadors en algun moment hem tingut el poder és perquè altres persones no l'han exercit."

L'aspecte que sembla que li dolgui més al central barceloní és el cas Barçagate, encara sota investigació:

"Jo, com a jugador del Barça, veig que el meu club s'ha gastat diners, uns diners que ara ens demanen, per criticar, i no només persones externes amb una relació històrica amb el club, sinó jugadors en actiu... N'hi vaig demanar explicacions (al president) i em va dir: "Gerard, jo no ho sabia." I me'l vaig creure. (...) Però, després, veus que la persona encarregada de contractar aquells serves encara està treballant per al club. I això em dol molt. (...) La meva relació amb el president pot ser cordial, però hi ha coses que queden."

Les seves discordàncies amb l'actual directiva també impliquen el cas de Messi: 

"Leo s'havia guanyat sobradament el dret de prendre una decisió i, si ell considerava que havia de marxar... Jo com a president hauria actuat d'una altra manera. Un jugador que durant 16 anys t'ha donat tant (...). Leo s'ho mereix tot (...). Hem de preservar les nostres figures, no desprestigiar-les (...). Em sorprèn que gent com Pep, Puyi, Xavi o Valdés no estiguin al club. Alguna cosa no s'està fent bé. A aquesta gent l'has de mantenir sempre, formen part de la història del club, l'han fet gran."

Piqué valora la moció de censura com la mostra que el club "està més viu que mai. Aconseguir 20.00 firmes en la conjuntura actual em sembla una barbaritat." I veu que l'equip es troba a mig camí d'on vol ser, però en la bona direcció: 

"Hem de reconèixer que hi ha més bons equips a Europa, ara mateix. Tenim cares noves, que ens aporten vitalitat i cames per pressionar més. Es veu, jo ho percebo així, que estem jugant a una altra cosa."

I finalitza l'entrevista declarant-se "optimista moderat" de cara al clàssic d'aquest dissabte.

 

ARXIVAT A:
Gerard Piqué
Anar al contingut