Futbol

Gerard Piqué confirma que es queda a la selecció espanyola: "M'ho prenc com un repte"

El central del Barça confirma en una roda de premsa que vol continuar a la selecció espanyola i demana "diàleg i respecte" per superar el conflicte entre Espanya i Catalunya

Actualitzat

Gerard Piqué ha comparegut en roda de premsa per explicar la seva situació en el si de la selecció espanyola, després d'haver-se manifestat obertament per la celebració del referèndum d'autodeterminació de Catalunya. "El primer dia a portes obertes l'entrenament va ser difícil perquè no t'agrada que la gent que dona suport al teu equip estigui contra teu i a més amb insults, però és un repte per a mi i estic intentant donar-li la volta", ha comentat.

"Penso que hi ha molta gent a Espanya que mitjançant el diàleg pot sentir com em sento i penso que amb respecte al pensament de cadascú la situació es pot resoldre. Òbviament si sóc aquí és perquè tinc el suport dels companys i de l'entrenador. I ara em vull centrar a guanyar el pròxim partit", ha indicat.

"És impossible posar en dubte el meu compromís. Porto aquí des dels 15 anys i considero això una família -ha explicat-. El meu compromís sempre ha estat el màxim. Em dol que hi hagi dubtes. Em sento orgullós de formar part d'un grup de jugadors únics i d'intentar guanyar títols amb ells".

"No em penedeixo de res"

"No em penedeixo de res del que he expressat perquè és el que sento. Estem en un món on tots tenim pensaments i sentiments i és impossible que pensem tots igual. Jo estic a favor que la gent pugui votar i també respecto que hi hagi gent que consideri que els catalans no podem votar. I crec que mitjançant el respecte i el diàleg la convivència és possible", ha dit Piqué.

Per Piqué, un jugador que estigui per la independència de Catalunya té cabuda en la selecció espanyola: "No és incongruent i no és el meu cas. Jo crec que un independentista podria jugar a la selecció espanyola. L'independentista no està en contra d'Espanya. Si no hi ha selecció catalana competint oficialment, per què un independentista no podria jugar amb la selecció espanyola? I no és el meu cas -ha remarcat-. Al final som un grup de gent que intenta guanyar per la selecció espanyola. No et puc dir si sóc independentista o no, perquè la gent això ho posa per sobre de tot. Jo el que et puc dir és que el tema va a més i cal diàleg. Hem de ser coherents i intentar parlar. El diàleg ho pot aconseguir tot."

"No m'he posicionat"

"Som jugadors però som persones abans que res. Jo entenc que els jugadors no vulguin parlar de política, perquè és un 'marrón'. Però som persones i tenim les nostres opinions. És inevitable. No estic a primera línia de militància i tampoc m'he mullat -ha comentat el jugador blaugrana-. No m'he posicionat a cap bàndol. Simplement he dit que la gent ha de votar, 'sí' o 'no', o en blanc. Hi ha hagut moltes manifestacions a diferents ciutats d'Espanya demanant que a Catalunya es pugui votar. Hi ha molta gent que pensa així a Espanya".

"Em sento incòmode en aquesta situació sobretot per als meus companys. Entenc que ha de ser cansat per a ells que sempre els preguntin per aquest mateix tema. M'he plantejat deixar-ho, és cert. Però crec que el millor és continuar. Marxar ara seria donar-li la raó a la gent que creu que el millor és insultar i xiular. Faria la sensació que ells han guanyat i no els oferiré aquesta satisfacció"

"Amb Sergio Ramos ens portem fenomenal. Tot el que es diu és mentida. És més, aviat serem socis en un negoci que li he proposat", ha revelat.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut