Amb la victòria de Thomas, continua el domini britànic al Dauphiné (@dauphine)
Ciclisme

Geraint Thomas s'adjudica el Dauphiné

Sisena victòria d'un britànic en vuit anys en la cursa francesa

Actualitzat

Geraint Thomas (Sky) ha guanyat la 70a edició del Dauphiné després de mantenir el seu avantatge sobre els seus perseguidors en la setena etapa de la prova. Els corredors han anat, en l'última jornada de la competició, des de Moûtiers fins a l'estació de Saint-Gervais Mont Blanc. El ciclista que s'ha adjudicat la victòria de l'etapa ha estat Adam Yates (Mitchelton-Scott), que ha superat en l'últim moment l'espanyol Dani Navarro (Cofidis).

Quan només quedaven 100 metres per a l'arribada, en la dura pujada a Montée du Bettex, a Navarro li han fallat les forces i ha estat atrapat per Yates, que ha completat els 136 quilòmetres de la jornada en 3h.51.34. El britànic ha estat, finalment, segon en la general de la cursa francesa.

Geraint Thomas ha passat la meta en cinquena posició, a 19 segons del guanyador. El gal·lès ha controlat bé la renda que duia sobre els seus perseguidors per segellar, per primera vegada, la seva victòria final. És el tercer britànic que guanya el Dauphiné en els últims vuit anys. Bradley Wiggins n'havia guanyat dos (2011 i 2012) i Chris Froome, tres (2013, 2015 i 2016).

Thomas relleva com a guanyador el danès Jakob Fuglsang. L'han acompanyat en el podi Adam Yates, a 1 minut, i Romain Bardet, a 1'47".

 

Anar al contingut