AVENTURA

Geoff Wilson bat el rècord de distància en solitari a l'Antàrtida

Ha recorregut 5.306 quilòmetres en només 55 dies i ha tingut al·lucinacions amb temperatures inferiors als 30 graus sota zero dins la tenda

Josep M. PuigActualitzat

 

Geoff Wilson, de 49 anys, ha aconseguit un rècord històric. L'aventurer australià ha fet el viatge més llarg que un ésser humà ha fet mai al continent gelat, sense ajuda exterior. Amb dos trineus plens de menjar i impulsat per un estel, ha recorregut 5.306 quilòmetres en només 55 dies, 206 quilòmetres més que el suís Mike Horn el 2017.

 

 

L'aventura, ideada per recaptar fons per a una fundació que lluita contra el càncer de mama, ha tingut enormes desafiaments. El més exigent, l'ascens al Domo A (4.093) en solitari i a peu. Una proesa que ningú havia aconseguit i menys a 30 graus sota zero dins la tenda i amb constants al·lucinacions per la falta de vida al seu voltant.

"No he vist cap senyal de vida cap d'aquests dies. No hi ha empremtes d'automòbils, ni rastres de vapor al cel, ni ocells, ni bacteris, ni humans ni animals."

 

 

Empès per un estel de 75 metres, ha hagut de suportar vents huracanats, moments tensíssims com quan l'estel sense control el va arrossegar 30 metres, congelacions als peus i un fort cop al genoll. La força de vent ha possibilitat que el recorregut s'avancés sobre els millors presagis.

 

 

La seva disciplina ha fet que li hagin sobrat queviures per a quatre setmanes. Esmorzava una barreta de cereals barrejada amb oli de macadàmia, d'alt contingut energètic, i la resta de l'alimentació era liofilitzat, que barrejava amb l'aigua de les glaceres. El dia de Nadal va fer un excés i per sopar va consumir uns espaguetis a la bolonyesa i dues galetes de xocolata.

 

Anar al contingut