Khelif torna a guanyar al ring el dia que rep l'escalf de Thomas Bach
Després del combat que va desfermar les falses acusacions cap a la boxejadora algeriana, el president del COI considera inacceptable l'assetjament digital a l'algeriana
L'algeriana Imane Khelif s'ha enfrontat i ha guanyat aquest dissabte en segona ronda amb l'hongaresa Luca Hamori. La boxejadora tornava a pujar al ring encara amb les falses acusacions de transsexualitat que va desfermar la seva clara victòria contra la italiana Carini ben presents. A propòsit d'aquest combat de dijous, el president del COI, Thomas Bach, ha donat suport a Khelif i ha deixat clar que "mai hi ha hagut cap dubte que les atletes fossin dones".
IOC President Thomas Bach responds to questions about the women's boxing competition and makes it very clear there was never any doubt on the athletes being women, and that the current online abuse is unacceptable. pic.twitter.com/Xvd6SvtmQ5
IOC MEDIA (@iocmedia) August 3, 2024
L'exesgrimidor ha lamentat que hi hagi "gent que es vol apropiar de la definició de què és una dona i què no" però ha deixat clar que des del comitè no entraran "en cap guerra cultural i política". Bach, finalment, ha titllat d'inacceptable l'assetjament digital rebut per l'algeriana i atiat des de posicions polítiques de l'extrema dreta.
Gasol defensa Khelif i una regulació dels atletes transsexuals
Pau Gasol va mirar de posar serenor a tant soroll. L'endemà del combat Khlelif-Carini que ha desfermat les falsedats cap a l'algeriana, acusada de ser un home, Gasol, ara membre de la comissió d'esportistes del COI, va donar suport a Khelif, per tot seguit abordar l'encaix dels atletes transsexuals als Jocs.
L'exjugador de Sant Boi de Llobregat, triple medallista, es va posar al costat de Khelif, en tractament per hiperandrogenisme, amb aquesta afirmació: "Tots els esportistes que participen en la boxa compleixen les normes, inclosa l'algeriana, que és un cas de diversitat genètica i hormonal." Així mateix, va defensar la necessitat d'una regulació perquè els canvis de sexe no generin avantatges que amenacin l'esperit olímpic:
"És un tema important. El tenim present i hi estem a sobre per millorar i regular la realitat dels atletes transsexuals perquè puguin competir. S'intenta donar accés a tothom als esports olímpics, però, a la vegada, sempre que sigui en igualtat de condicions."
A pregunta d'Esport3, Gasol va lamentar que el cas de Khlelif s'hagi vist afectat per l'enfrontament entre el COI i l'Associació Internacional de Boxa (IBA), suspesa per irregularitats financeres i en l'arbitratge de les lluites.
"Des del COI es continua delegant en les federacions internacionals la regulació del seu esport i les condicions que giren al seu voltant. Estem vivint aquesta situació a la boxa, no sé si desafortunada o no. No s'està compartint tota la informació, però m'imagino que anirà apareixent de mica en mica perquè tot s'entengui millor. Però és una situació nova que hem de treballar, perquè continuarà."
Per acabar, la icona de l'NBA va desitjar que es dediqui "temps i esforç" a la boxa perquè tingui un "bon lideratge".
- ARXIVAT A:
- Jocs Olímpics