Gasly guanya el Gran Premi d'Itàlia i Sainz queda segon
Gasly guanya el Gran Premi d'Itàlia i Sainz queda segon (EFE)
Fórmula 1

Gasly guanya a Monza una cursa boja en què Carlos Sainz puja al segon graó del podi

Nova decepció a Ferrari. Leclerc ha tingut una violenta sortida de pista a la Parabòlica i Sebastian Vettel s'ha quedat sense frens tot just començar la carrera

Francesc RosésActualitzat

Sorpresa al circuit de Monza, amb victòria de Pierre Gasly després d'una frenètica lluita amb Carlos Sainz en les últimes voltes d'una carrera que ha quedat marcada per la intervenció del cotxe de seguretat, que ha motivat, indirectament, una penalització a Lewis Hamilton, i per una posterior bandera vermella, sense la qual Carlos Sainz hauria tingut a l'abast una més que possible victòria.

Carlos Sainz s'ha posat segon, darrere de Hamilton, en el moment de la sortida, en què Valtteri Bottas, que ocupava el segon lloc, ha perdut moltes posicions. L'actual campió ha agafat un avantatge important al pilot de McLaren, però les coses han començat a canviar amb la intervenció del cotxe de seguretat per retirar uns desperfectes que hi havia a la pista. Sainz ha perdut l'avantatge que portava al seu company Lando Norris, i Hamilton ha entrat a boxs a canviar pneumàtics sense saber que no es podia fer. Dues voltes després, amb els boxs oberts, s'han aturat alguns dels pilots que també eren darrere de Hamilton; entre ells, Sainz, Norris, Pérez i Bottas. Alguns pilots, com Charles Leclerc, Pierre Gasly i Kimi Räikkönen, s'havien parat abans de la intervenció del cotxe de seguretat. Lance Stroll, en canvi, s'ha mantingut en pista. Després hi ha hagut l'aparatosa sortida de pista de Charles Leclerc, que ha obligat a aturar la carrera.

Hamilton era el primer classificat, amb una penalització de parada i 10 segons a boxs per l'entrada a canviar pneumàtics que no podia fer. Rere seu, Stroll, que no havia parat, i Gasly i Räikkönen, que ho havien fet abans de la neutralització. Seguia Giovinazzi, pendent d'una penalització com la de Hamilton, i el grup encapçalat per Carlos Sainz.

Hamilton ha perdut més de mig minut a boxs i Sainz ha passat tots els pilots que tenia al davant, excepte Gasly. En la darrera part de la cursa s'ha vist com el pilot madrileny s'anava acostant de mica en mica al francès. En l'ultima volta ha estat a punt de passar-lo, però Gasly, amb molta classe, ha mantingut la posició i ha estat capaç de conquerir la seva primera victòria en l'F1 als 24 anys. També ha estat la segona victòria del seu equip, ara Alpha Tauri i abans Toro Rosso, que va guanyar a Monza amb Sebastian Vettel l'any 2008.

Lance Stroll, tercer, no ha pogut amb Carlos Sainz, però ha acabat davant del company del madrileny a McLaren, Lando Norris, que ha pogut aguantar els atacs d'un mediocre Valtteri Bottas. Lewis Hamilton ha protagonitzat una espectacular remuntada i ha acabat setè.

Nova decepció a Ferrari. Leclerc ha tingut una violenta sortida de pista a la Parabòlica i que Sebastian Vettel s'ha quedat sense frens tot just començar la carrera. Al final ha sonat l'himne italià al podi, però no pas per Ferrari.

En el campionat, Hamilton continua primer, però Bottas ha recuperat el segon lloc a causa de la retirada en cursa de Max Verstappen.

 

 

 

Anar al contingut