Garbiñe Muguruza somriu després de classificar-se per a la final de Wimbledon (Reuters)
Tenis

Garbiñe Muguruza passa per sobre de Rybarikova i es classifica per a la seva segona final de Wimbledon

La tenista hispanoveneçolana ha escombrat de la pista central de l'All England Club l'eslovaca Magdalena Rybarikova per un contundent 6-1 i 6-1 i es disputarà el títol contra Venus Williams

Garbiñe Muguruza disputarà la final de Wimbledon per segona vegada a la seva carrera esportiva. La tenista hispanoveneçolana ha escombrat de la pista central de l'All England Club l'eslovaca Magdalena Rybarikova per un contundent 6-1 i 6-1 i ha assolit l'objectiu de manera brillant.

Muguruza, finalista al 2015, on va caure davant Serena Williams, només ha necessitat 64 minuts per destrosssar la seva rival i assegurar-se el pas per a la seva tercera final de Grand Slam. De moment, amb aquesta victòria la tenista formada al CT Barcino es col·locarà en el vuitè lloc del rànquing mundial i si acaba proclamant-se campiona en la final de dissabte, pujaria fins a la quarta plaça de la classificació de la WTA.

L'altra finalista serà Venus Williams, la tenista més veterana del torneig amb 37 anys. La nord-americana ha derrotat en la segona semifinal femenina a la britànica Johana Konta (6-4, 6-2). La gran de les germanes Williams s'ha proclamat campiona a Wimbledon 5 vegades al llarg de la seva carrera, l'última fa nou anys.

Garbiñe Muguruza i Venus Williams s'enfrontaran dissabte per cinquena vegada. Dels 4 partits anteriors, la nord-americana n'ha guanyat 3. L'únic triomf de Muguruza és en l'últim partit en què s'han trobat. Va ser al maig d'aquest any, als quarts de final del torneig de Roma. Muguruza va imposar-se en un partit igualat, en tres sets, per 6-2, 3-6 i 6-2, però mai no s'han enfrontat en un partit sobre herba.

Conchita Martínez, entrenadora de Muguruza per aquest torneig, és l'última jugadora espanyola que s'ha proclamat campiona a l'All England Club de Wimbledon. Va ser fa 23 anys, al 1994. La tenista aragonesa va derrotar en la final, absolutament contra pronòstic, la nord-americana Martina Navratilova, en tres sets. Navratilova buscava el 10è títol individual a Wimbledon, però la tenista de Montsó l'hi va impedir al superar-la per 6-4, 3-6 i 6-3.