Ellen Van Dijk, celebrant la seva victòria al campionat del món, en una imatge d'arxiu (EFE/EPA/OLIVIER HOSLET)
ciclisme

Ellen Van Dijk, campiona del món de contrarrellotge

En la prova masculina, l'italià Filippo Ganna repeteix triomf després de superar l'heroi local per cinc segons

Ellen Van Dijk ha mantingut aquest dilluns la tradició mundialista que una neerlandesa llueixi el mallot de l'arc de Sant Martí de contrarellotge individual, després d'imposar-se en la prova de 30,3 quilòmetres entre Knokke-Heist i Bruixes del Campionat del Món de ciclisme en ruta, que es disputa a Flandes (Bèlgica).

Van Dijk ha aconseguit la victòria amb un temps de 36 minuts 5 segons i un avantatge de 10 segons sobre la suïssa Marlen Reusser, plata, i de 24 sobre la corredora de Movistar, també neerlandesa, Annemiek van Vleuten, bronze.

En categoria masculina, Filippo Ganna va aconseguir la victòria en la prova contrarrellotge. El corredor italià va protagonitzar un gran frec a frec amb Wout van Aert, l'heroi local i el gran favorit, que va acabar segon. El belga Remco Evenepoel va completar el podi. Ganna ha sumat el segon or consecutiu en aquesta prova.

Remco Evenepoel ha fet el primer gran temps de referència en el traçat de 43 quilòmetres amb 48' 31'', però encara havien de passar els favorits. Van Aert ha estat el primer de superar el jove belga amb un gran temps: 47' 53". El temps del polivalent belga semblava difícil de batre, però Filippo Ganna ha aguantat el pols. Finalment, el corredor italià ha arribat a meta cinc segons abans que Van Aert, amb un temps de 47' 48'', i ha repetit una medalla d'or que ja va aconseguir el 2020.