Gal·les s'ha acabat imposant a França als quarts de final del Mundial de rugbi del Japó (EFE)
Rugbi

Gal·les i Sud-àfrica es classifiquen per a les semifinals del Mundial de rugbi del Japó

L'expulsió del francès Sébastien Vahaamina ha permès al conjunt gal·lès capgirar el marcador i acabar emportant-se el bitllet per a la següent ronda. Els "Springboks", per la seva banda, han suat de valent a la primera part per dominar el partit davant del conjunt amfitrió. En el segon temps, però, s'han complert els pronòstics

Al Mundial de rugbi del Japó, aquest diumenge al matí, victòria de Gal·les sobre França per un ajustat 20-19. Un resultat mínim que confirma els patiments dels gal·lesos, que no comptaven a patir tant. De fet, gràcies a una gran defensa, França ha dominat el marcador durant molts minuts, però en començar la segona part hi ha hagut una jugada decisiva. Ha estat la de l'expulsió de Sébastien Vahaamahina quan els francesos guanyaven per 12-19. Gal.les ha aprofitat la superioritat per capgirar el marcador i guanyar per només un punt.

Gal·les s'enfrontarà amb Sud-àfrica, que en l'altra semifinal s'ha imposat al Japó, l'equip sorpresa i amfitrió d'aquest Mundial. El partit entre nipons i sud-africans ha estat dur i molt travat, com ho demostra que, al descans, els Springboks només guanyavan de dos punts, 5 a 3. En la segona meitat, el Japó s'ha enfonsat i ha encaixat un parcial de 21 a 0. L'agressiva defensa, la millor tècnica i la davantera ben dirigida per Faf de Clerk han estat determinants per a la victoria final de Sud-àfrica per 26 a 3.