Froome, en una imatge corresponent al passat Giro d'Itàlia (@giroditalia)
Ciclisme

Froome guanya la catorzena etapa del Giro al cim del Zoncolan

Simon Yates es consolida encara més com a líder de la prova

Actualitzat

Chris Froome (Sky) ha estat el guanyador de la catorzena etapa del Giro d'Itàlia amb final al cim del Zoncolan. El britànic, escapat durant els últims quatre kilòmetres, ha resistit la persecució de Simon Yates (Mitchelton-Scott), que ha entrat a sis segons del vencedor i manté la "maglia" rosa que l'acredita com a líder de la prova

La jornada, de 186 kilòmetres, s'ha decidit en l'ascens a aquesta muntanya dels Alps, on s'han presenciat diversos duels sempre controlats pel grup on anava Yates. La duresa del traçat només ha deixat amb opció als més forts.

A 7 kilòmetres de l'arribada, l'italià Valerio Conti ha intentat marxar del gran grup, però el basc Igor Anton Fernández l'ha neutralitzat. L'aventura d'aquests dos ciclistes no ha durat gaire, ja que l'equip Sky venia fort. El neerlandès Wout Poels preparava el terreny per a Froome. Amb el ritme ja marcat, el britànic ha marxat en solitari i ha guanyat l'etapa. La reacció de Yates no ha estat suficient, tot i que en els últims metres ha fet perillar la victòria del seu adversari. 

El colombià Miguel Ángel López i l'italia Domenico Pozzovivo han ocupat la tercera i quarta posició respectivament. El neerlandès Tom Dumoulin i el francès Thibaut Pinot, perseguidors de Yates a la general, han perdut temps respecte a l'anglès, fet que confirma encara més el domini de d'aquest ciclista en la ronda italiana

L'etapa de demà, la quinzena de l'actual Giro, de 176 quilòmetres, anirà de Tolmedo a Sappada. També és una jornada de muntanya amb final en pujada.

 

Anar al contingut