Frenkie de Jong durant un partit amb el Barça (Reuters)
Frenkie de Jong durant un partit amb el Barça (Reuters)
barça

Frenkie de Jong, desconcertat amb el Barça

L'entorn del futbolista, molest per un estiu que ha estat de tot menys tranquil, no entén com el contracte vigent ha passat tots els filtres i ara està sota sospita

Redacció Esport3Actualitzat

Desconcert a l'entorn de Frenkie de Jong després de la notícia que el Barça veu indicis de criminalitat en el contracte vigent del neerlandès, signat el 2020 amb Josep Maria Bartomeu, una setmana abans de la dimissió de l'expresident.

El periodista Lluís Canut ha explicat a l'Onze d'Esport3 que el primer que l'entorn del migcampista no entén és com aquest contracte ha passat tots els filtres, auditories, controls de LaLiga i, fins i tot, el "forensic" sense que mai hi hagi hagut cap sospita.

En segon lloc, consideren que el club no està tenint en compte que per la mateixa naturalesa del contracte, basat en la fórmula del diferiment, De Jong va cobrar 3 milions d'euros el primer any --temporada 2020-21-- i 6 el segon --temporada 2021-22--, unes xifres per sota del que consideren el seu valor.

El jugador té clar que el club ha d'assumir la seva responsabilitat: el contracte que es va comprometre a pagar-li. El jugador opina que ja va complir amb la seva part del tracte. Que la caixa del club estigui buida no és culpa seva. En tot cas, sempre ha demanat al club que tot ho parlin amb el seu representant, Ali Dursun.

Els pròxims dies el jugador o el seu agent, decebuts especialment amb el paper de Jordi Cruyff, podrien moure fitxa per donar la seva versió.

Les quatre renovacions de l'octubre del 2020 van comportar un conflicte intern a la plantilla, per la forma unilateral amb què s'havien negociat. Canut ha recordat la pintada que va aparèixer a la pissarra del vestidor: "Aquí hi ha un judes".

Un estiu mogut

El malestar de De Jong arriba després d'un estiu que ha estat de tot menys tranquil. El neerlandès s'ha vist posat a l'aparador des de principis d'estiu, però la seva convicció de voler triomfar a Can Barça li ha fet desestimar les suculents propostes arribades de la Premier. Quan només queden cinc dies per a l'inici de la competició oficial, el discurs del club de portes enfora és el de comptar amb l'internacional "orange".

Anar al contingut