Eleccions Barça

Freixa: "Els 250 milions no són per fitxar jugadors"

En la presentació del seu programa econòmic, el candidat a la presidència del Barça ha volgut aclararir que els 250 milions que té pactats amb un important inversor són per "en un futur immediat, augmentar encara més els ingressos"

Xavier Bonastre i ThióActualitzat

Toni Freixa ha volgut deixar clar, en l'acte de presentació del seu programa econòmic pel FC Barcelona, quin serà el destí dels 250 milions que té pactats amb un grup inversor i que s'havia interpretat que servirien per fitxar tres jugadors de renom, dos davanters i un defensa.

"No és que agafem aquests 250 milions, anem al mercat i ens els repartim com hem fet altres vegades en la nostra història, com quan hem venut Figo o Neymar. Es tracta de compartir un projecte empresarial amb l'inversor per poder generar en un futur immediat encara molts més ingressos"

Freixa ha estat acompanyat d'Anna Vilaferran, amb 20 anys d'experiència en la direcció d'empreses; Ramon Artigas, llicenciat en ESADE i Màrqueting i expert en el negoci digital; Àngel Gustà, empresari del sector dels hidrocarburs i Lluís Jové, empresari químic.

Anna Vila-Ferran, que serà la vicepresidenta econòmica si Freixa és el nou president el 7 de març, ha destacat que "cal renegociar el deute del club amb els bancs i, sobretot, no incrementar el deute. La massa salarial s'emporta el 70% del pressupost i caldrà renegociar amb els jugadors."

Ramon Artigas ha destacat que el club és líder a les xarxes socials en interaccions i en facturació. "Cal aprofitar encara més el talent digital d'empleats i jugadors del primer equip i de la Masia, per aconseguir més ingressos"

Freixa ha remarcat també que les decisions esportives acaben condicionant i fins i tot penalitzant la situació econòmica.

"Si fitxes cada estiu per 300 milions d'euros, renoves jugadors i acabes tenint una massa salarial per sobre de 600 milions,  ja pots tenir un gran equip d'experts economistes. El que acaba condicionant-ho tot són aquestes decisions esportives"

Freixa ha deixat clar que confia plenament en Ronald Koeman, que té contracte fins al 2022. Fins i tot ha desvinculat els resultats esportius que es puguin aconseguir aquesta temporada amb la seva continuïtat.

       "Mantindrem el contracte de Ronal Koeman. Volem donar estabilitat i li donarem arguments perquè l'equip segueixi creixent. El Barça té capacitat per negociar sobre qualsevol jugador. Tenim maneres de fer-ho. Jugadors de nivell Haaland"

El candidat a la presidència del club s'ha referit també a la incorporació de Pau Gasol: "És una magnífica notícia", que el mateix Freixa va avançar en un tuit. "Si el tuit l'hagués fet algun altre candidat hauria estat celebrat", ha dit, quan se li ha preguntat sobre si l'anunci que va fer podria haver provocat que l'operació de l'arribada del jugador de Sant Boi s'hagués pogut malmetre.

 

 

ARXIVAT A:
Eleccions Barça
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut