Frank Beckenbauer ha desitjat un canvi de generació al Munic (EFE)
Franz Beckenbauer va ser el director de la comissió organitzadora del Mundial del 2006 (EFE)
Futbol internacional

Franz Beckenbauer, entre els sis investigats pel Comitè d'Ètica de la FIFA per l'adjudicació del Mundial d'Alemanya del 2006

En el llistat dels sis investigats figuren també Helmut Sandrock i Horst R. Schmidt, exsecretaris generals de la DFB; Wolfgang Niersbach i Theo Zwanziger, expresidents de la federació alemanya de futbol, i l'excap de finances del Mundial del 2006, Stefan Hans.

Actualitzat

L'expresident de la Federació Alemanya de Futbol (DFB) Wolfgang Niersbach i l'exvicepresident Franz Beckenbauer són dos dels sis investigats pel Comitè d'Ètica de la FIFA, que ha anunciat l'obertura formal d'una investigació per la presumpta adjudicació irregular del Mundial del 2006.

En el llistat dels sis investigats figuren també Helmut Sandrock i Horst R. Schmidt, exsecretaris generals de la DFB; Theo Zwanziger, expresident de la federació alemanya de futbol, i l'excap de finances del Mundial del 2006, Stefan Hans.

La investigació, dirigida per Cornel Borbely, tractarà sobre els "possibles pagaments indeguts i contractes" que Beckenbauer, Zwanziger, Schmidt i Hans podrien haver fet per aconseguir un avantatge en el procés d'adjudicació del Mundial d'Alemanya passat, cosa que suposaria una violació del Codi Ètic de la FIFA.

En el cas de Niersbach i Sandrock s'investigarà "un possible fracàs per informar d'una infracció del Codi Ètic de la FIFA", subratlla el comunicat, que també destaca que totes les parts són innocents fins que l'òrgan de decisió faciliti una resolució definitiva.

Anar al contingut