Franco Morbidelli s'imposa a Motorland
Franco Morbidelli, promocionat a l'equip oficial de Yamaha (EFE)
MotoGP

Franco Morbidelli guanya el GP Premi de Terol, amb Àlex Rins i Joan Mir al podi

Joan Mir torna a pujar el podi i es consolida al capdavant del mundial

Noel RodríguezActualitzat

L'italià Franco Morbidelli s'ha imposat avui a Motorland en la dotzena cursa de la temporada. Segona victòria de l'any del pilot de Petronas que fins i tot el col·loca en la lluita pel mundial. El podi l'han completat les Suzuki d'Álex Rins i Joan Mir. La regultaritat torna a premiar al mallorquí de Suzuki, que malgrat no tenir encara cap victòria a MotoGP és cada cop més líder del mundial. Aquest és el sisè podi de la temporada per Joan Mir i ara es reforça capdavant de la classificació amb 14 punts de marge sobre el segon, Fabio Quartararo.

Poc li ha durat l'alegria al poleman Takaaki Nakagami, que després d'una bona sortida ha caigut tot sol en els primers revolts. També han anat a terra al primer gir Brad Binder i Jack Miller per culpa d'una errada del sud-africà.

Amb Nakagami fora de combat, Franco Morbidelli ha passat a encapçalar la cursa amb Álex Rins sempre a roda. Morbidelli avui ha tornat a ser la referència de l'equip Yamaha Petronas davant un Fabio Quartararo que ha tornat a perdre un grapat de posicions en pista i finalment ha acabat vuitè. Tampoc ha sigut el dia de Maverick Viñales. El gironí ha lluitat pel podi en els primers girs, però una vegada més ha tingut problemes en la gestió dels neumàtics i l'ha fet perdre posicions en pista fins al setè lloc definitiu.

Àlex Márquez ha tornat a protagonitzar una gran remuntada des del desè lloc de l'engraellat fins a la quarta posició. Però quan semblava que el pilot d'Honda podia lluitar per aconseguir el seu tercer podi consecutiu ha anat a terra tot sol quan quedaven deu voltes. També destacable la cursa de Pol Espargaró, que sortia dotzè i ha acabat en quarta posició.

Joan Mir, més líder del Mundial amb 137 punts; segon, Fabio Quartararo, amb 123; tercer, Maverick Viñales, amb 118, i després d'un molt mal cap de setmana Andrea Dovizioso cedeix el quart lloc al triomfador de la jornada, Franco Morbidelli, que entra en la lluita mundialista amb 112 punts.

Ara el Mundial s'atura una setmana abans del desenllaç amb tres curses consecutives: dues al Circuit Ricardo Tormo (8 i 15 de novembre) i final de festa en la visita al Circuit de Portimao el 22 de novembre.

 

Anar al contingut