Francisco, dirigint un entrenament del Girona aquesta temporada
Futbol - Girona

Francisco: "Volem viure una cosa bona, ho mereixem, però ens hem de controlar"

L'entrenador del Girona ha destacat el bon estat físic i mental amb el qual afronta el seu equip la final per a l'ascens contra el Rayo, "amb menys pressió que l'any passat", assegura. En tot moment, però, Francisco ha traspassat el favoritisme als madrilenys

Per a un entrenador, caminar sobre la corda fluixa sol voler dir estar al límit de la destitució. Francisco Rodríguez, el tècnic del Girona, fa dies que hi camina, però per un motiu molt més feliç: trobar l'equilibri precís entre valorar l'excel·lent final de temporada del seu equip, que l'ha dut a dues passes de Primera, i mantenir un perfil baix, discret, humil, a l'hora de calibrar les seves opcions. A Vallecas donen com a favorit el Girona: a la sala de premsa de Montilivi, Francisco ha rebutjat l'etiqueta.

"El Rayo ha estat tot l'any entre els sis primers classificats, i sempre ha jugat a un nivell molt alt. Va passar un sotrac però ha arribat fortíssim a les eliminatòries, on va guanyar el Leganés amb una certa comoditat. És un equip molt versàtil, amb almenys sis jugadors a l'onze titular habitual que han jugat a Primera. Un equip potent, pensat per pujar, amb solera."

El tècnic andalús ha insistit en el potencial ofensiu de l'equip d'Andoni Iraola ("és un equip que, quan té una ocasió, te la transforma") i, tot i la derrota, ha volgut posar en valor la feina del seu equip en el partit que els gironins van jugar a Vallecas en la fase regular (2-1, el 10 d'abril):

"Anar a Vallecas, on vam perdre l'últim partit a la Lliga, és una motivació. Allà vam fer moltes coses bé, ens vam avançar, vam tenir ocasions de gol... Jo vaig quedar molt content amb aquell partit encara que no puntuéssim. El futbol sempre et dona una altra oportunitat, i diumenge tenim aquesta oportunitat de sentir-nos orgullosos de la feina que hem fet enfrontant-nos a un dels millors equips de Segona."

Francisco, en un moment de la roda de premsa d'aquest divendres al migdia (Girona FC)

Francisco ha assenyalat que aquesta eliminatòria serà diferent de la que van guanyar contra l'Almeria, però també de la de l'any passat contra l'Elx ("per començar, el camp del partit d'anada és totalment diferent i per tant, la preparació també: igualment comptem amb molts jugadors que no hi eren l'any passat"), i, malgrat l'atmosfera positiva que envolta l'equip, ha insistit a mirar d'aïllar el seu grup de qualsevol missatge eufòric o triomfalista.

"Entenc perfectament l'estat d'ànim que hi ha a l'entorn i ha de ser així. Volem viure alguna cosa bona, ens ho hem merescut, però tot ha d'estar controlat. Hem de continuar fent el que hem fet fins ara per portar-nos fins aquí. Estem molt motivats perquè, sense la pressió que vam tenir en temporades passades, som allà mateix. Hem de ser ambiciosos, però hem de ser humils. Pot ser que preparem el partit d'una manera i llavors passi una cosa ben diferent, com ens va passar en el partit com a locals contra l'Almeria. Es tracta de mantenir l'equilibri que hem tingut en els últims mesos, i a l'anada, serà important no encaixar però també marcar."

Francisco buscarà, en aquesta eliminatòria, superar la malastrugança que arrossega contra el Rayo: s'hi ha enfrontat nou vegades com a tècnic i tres com a jugador i no ha derrotat mai els madrilenys, amb un balanç de dos empats i set derrotes a la banqueta, i dues igualades i una desfeta al camp. Ho farà amb Stuani a la llista ("s'ha entrenat amb el grup durant tota la setmana") i disposat a patir. Per una banda, està convençut que en alguns moments hauran de jugar "amb el bloc baix, perquè ens pressionaran", diu, però per l'altra, també creu que la il·lusió dels jugadors més joves i la serenitat dels veterans permetran a l'equip mantenir l'equilibri que ha exhibit en el tram decisiu de la temporada.
Anar al contingut