França i Suïssa es classifiquen per als vuitens en superar el Togo (0-2) i Corea del Sud (2-0), respectivament

França i Suïssa han estat els dos darrers equips que han aconseguit el bitllet per als vuitens de final del Mundial. França ha superat el Togo per 0-2 amb gols de Vieira i Henry i, com a segon del grup G, serà el rival de la selecció espanyola. França ha trencat, així, la seva mala sort aconseguint la primera victòria en dos Mundials. Després de 8 anys ha tornat a guanyar. Per la seva banda, Suïssa ha passat com a primera del grup G, després de superar Corea del Sud per 2-0, i en els vuitens s'enfrontarà a Ucraïna.

França ha protagonitzat una primera part molt ofensiva, en què Henry, Trezeguet i Ribery han disposat de nombroses ocasions per enviar la pilota al fons de la xarxa, però s'han mostrat desencertats en la rematada. Els tres jugadors han fet lluir en més d'una ocasió Agassa. De fet, en el minut 13 de partit, l'àrbitre ha anul·lat amb polèmica inclosa un gol a Trezeguet per fora de joc, després d'una gran jugada d'atac.

Els francesos s'han topat amb un Togo que, tot i que ha patit en defensa, se n'ha sortit en els primers 45 minuts, malgrat tancar-se al seu camp. A més, el Togo ha fet una proposta ofensiva basada en la velocitat dels seus jugadors i en els contraatacs ràpids, però han estat innocents en els metres finals.

En la represa, França ha continuat insistint, ja que amb un empat quedava eliminada del Mundial si es confirmava la victòria de Suïssa sobre Corea.  I els gols no han tardat a arribar. En el minut 54, Vieira s'ha encarregat d'obrir el marcador en un xut dins l'àrea, aprofitant una passada de Ribery. Quatre minuts després, Henry ha fet pujar el segon gol rematant una deixada de cap de Vieira.

Amb aquesta victòria, França ha aconseguit el bitllet als vuitens, ja que ha quedat segona del grup G, i serà el pròxim rival d'Espanya. Així doncs, Zidane encara tardarà a acomiadar-se.

Suïssa també passa a vuitens

Suïssa ha acabat finalment com a primera del grup G i acompanyarà França als vuitens, després de superar Corea del Sud per 2-0. Tot i que a l'inici del partit els dos rivals s'han respectat molt, ben aviat els suïssos han fet el primer avís dels peus de Barnetta amb un fort xut. Els dos equips fallaven en els metres finals, però en el minut 23 ha arribat el gol de Suïssa, obra de Senderos, de cap, que ha rematat una falta llançada des de l'esquerre. En la jugada del gol, tant Senderos com el seu defensor han topat de cap en la rematada i han necessitat l'assistència mèdica, ja que s'ha fet un trau al cap. Després del gol, Corea ha anat a la baixa, ja que, poc després, Frei ha estat a punt de marcar el segon. Els dos equips han marxat, però, al descans amb l'1-0.

En la represa, Frei ha aconseguit sentenciar el marcador amb el segon gol, que ha estat molt protestat per part de l'equip coreà. D'aquesta manera, els suïssos entrenats per Köbi Kuhn han passat als vuitens de final com a primers del grup G amb 7 punts i s'enfrontaran en la següent eliminatòria amb Ucraïna. En canvi, després de l'èxit en el seu mundial, en què van arribar a semifinals, els coreans s'acomiaden d'Alemanya 2006 abans d'hora.