Handbol

França es veu les cares amb el Brasil en la inauguració d'un Mundial amb toc català

Aquesta nit arrenca una competició en què els amfitrions són els grans favorits a endur-se l'or tot i el relleu a la banqueta

Marc BéjarActualitzat

Tret de sortida al 25è Mundial d'Handbol. França, l'amfitriona, enceta una nova etapa amb Didier Dinart a la banqueta en un partit inaugural que l'enfrontarà aquesta nit amb el Brasil (20.45). Els francesos compten a les seves files amb els blaugranes Timothey N'Guessan i Cédric Sorhaindo, a més de l'exbarcelonista i gran estrella, Nikola Karabatic, i afronten la cita com a defensors del títol i grans favorits a emportar-se l'or. Dinamarca, actual campiona olímpica, liderada per Mikkel Hansen, i Alemanya, or europeu, es presenten com les principals alternatives.

En un segon graó apareix Espanya, que arriba al Mundial amb sis debutants, a més de la novetat de Jordi Ribera a la banqueta. El tècnic gironí ha confeccionat una llista amb cinc jugadors del Barça, en què destaca el protagonisme català. Als habituals Víctor Tomàs, Viran Morros, Valero Rivera i Joan Cañellas, cal afegir la inclusió d'Adrià Figueras, jugador del Fraikin Granollers, i David Balaguer, extrem del Nantes. Entre els 17 homes citats també hi ha els blaugranes Raúl Entrerrios i Gonzalo Pérez de Vargas.

Jordi Ribera, però, no serà l'únic seleccionador català en aquest Mundial de França. El barceloní Xavier Sabaté lidera la selecció d'Hongria després d'agafar les regnes i ha substituït Talant Dujshebaev, que arriba a la cita al capdavant de Polònia, una altra de les candidates a aconseguir medalla. També hi serà Valero Rivera, que continua fent-se càrrec de la selecció del Qatar, subcampiona del món. El tècnic afronta el compromís mundialista amb alguns dubtes i un combinat que sembla inferior al que va guanyar la plata com a amfitrió el 2015.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut