Ciclisme

Fabio Jakobsen, en estat greu i en coma després d'una esgarrifosa caiguda al Tour de Polònia marcada per la polèmica

Redacció Esport3 / Oriol Llach Actualitzat
La meta de la primera etapa del Tour de Polònia ha estat l'escenari d'una caiguda greu de diversos ciclistes (EFE)

Forta caiguda a l'arribada de la primera etapa del Tour de Polònia que s'ha saldat amb diversos ciclistes amb ferides greus. El guanyador en primera instància, Dylan Gronewgen, del Jumbo-Visma, ha tallat el pas a Fabio Jakobsen, del Deceuninck-Quick Step, que ha acabat impactant contra una tanca publicitària.

El ciclista neerlandès ha rebut les primeres atencions mèdiques en el mateix lloc de l'accident però posteriorment ha estat traslladat en helicòpter a l'hospital més proper on ha estat ingressat amb el pronòstic de greu i se l'ha induït al coma. Posteriorment s'ha sabut que Jakobsen té un traumatisme crànioencefàlic i que ha perdut molt sang, segons la doctora que l'ha atès en el primer moment, Barbara Jerschina. L'hospital on està ingressat, però, ha pogut informat a última hora d'aquest dimecres a la nit que no es tem per la vida del corredor neerlandès, que no té lesions cerebrals i que tampoc s'han pogut apreciar danys a la medul·la espinal.

A banda de Jakobsen, diversos ciclistes que estaven a punt de creuar la línia de meta han anat per terra entre els que hi havia el català Eduard Prades de l'equip Movistar que ha rebut un fort cop a l'esquena però es troba bé.

Els jutges de la cursa han anunciat la desqualificació de Gronewgen i han donat la victòria a Jakobsen. A banda, la Unió Ciclista Internacional ha anunciat que estudiarà el cas i no descarta emprendre les mesures més contundents contra Gronewgen per la seva acció.

 

Anar al contingut