Rosell i Pérez sempre van mantenir una bona relació quan van ser homòlegs al Barça i Madrid, respectivament
Rosell i Pérez sempre van mantenir una bona relació quan van ser homòlegs al Barça i Madrid, respectivament
barça

Florentino Pérez testificarà al judici a Rosell pel fitxatge de Neymar

Neymar i l'expresident barcelonista s'enfronten a penes de presó a partir del 17 d'octubre

Redacció Esport3/AgènciesActualitzat

El president del Reial Madrid, Florentino Pérez, testificarà al judici a l'expresident del FC Barcelona Sandro Rosell, pels delictes de corrupció en els negocis i estafa en el fitxatge per part del Barça de Neymar, que és l'altre acusat dels mateixos delictes.

El màxim mandatari blanc serà un dels 18 testimonis del judici oral que començarà a mitjans d'octubre a la Secció Sisena de l'Audiència de Barcelona. En concret, segons la interlocutòria judicial a què ha tingut accés EFE, Pérez està citat a declarar a la segona jornada del judici, prevista pel 18 d'octubre.

Un crac mundial i dos expresidents del Barça, a judici

L'Audiència de Barcelona jutjarà del 17 al 31 d'octubre el cas Neymar, pel qual s'asseuran a la banqueta l'internacional brasiler Neymar, actualment al PSG, i l'exmandatari del club blaugrana Sandro Rosell, per irregularitats en el seu fitxatge el 2013.

Segons va avançar El País, el judici se celebrarà a partir del 17 d'octubre, a menys d'un mes de l'inici del Mundial de Qatar, en set sessions, en una vista en què els processats s'enfronten a penes de presó per dos delictes de corrupció entre particulars i estafa per contracte simulat en les negociacions que, entre el 2011 i el 2013, van culminar amb el traspàs del Santos al Barça.

El cas es va iniciar després d'una denúncia del fons d'inversió DIS, que tenia el 40% dels drets federatius del davanter i que es va sentir estafat per no haver cobrat tot el que creia que li corresponia. Per la seva banda, la Federació d'Associacions d'Esportistes Professionals del Brasil també s'ha afegit a l'acusació particular en considerar que també li correspon un percentatge dels drets de traspàs.

La Fiscalia demana penes de presó per als processats

La Fiscalia demana les penes següents als processats:

  • Neymar: 2 anys de presó i 10 milions d'euros de multa 
  • Sandro Rosell: 5 anys de presó i 10 milions d'euros de multa

En el cas de Josep Maria Bartomeu, va quedar exhonerat per la fiscalia, mentre la societat DIS demanava per a ell 5 anys de presó. En el moment dels fets era vicepresident i, no obstant, la fiscalia el fa responsable, juntament amb Rosell, d'anticipar el fitxatge el 2013 "sense comptar amb l'autorització de la junta directiva", en una decisió que implicava adquirir els drets federatius del crac.

El cas que aborda l'Audiència de Barcelona és l'anomenat Neymar 2, ja que el Neymar 1 va culminar amb un acord amb el tribunal de Barcelona pel qual el Barça va pagar 5,5 milions d'euros i va ser condemnat per dos delictes fiscals, i es va eximir Rosell i Bartomeu de responsabilitats.

Anar al contingut